Εξ αποστάσεως το 85% του προσωπικού του ΧΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα για να λειτουργήσει η χρηματιστηριακή αγορά με το περισσότερο προσωπικό. Πραγματοποιήθηκε «mock trading» την Κυριακή. Δεν προχωρά προς ώρας σενάριο απαγόρευσης short selling.

Εξ αποστάσεως το 85% του προσωπικού του ΧΑ

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την Κυριακή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε «mock trading» (εικονική συνεδρίαση) προκειμένου να ελέγχουν δυο σημεία:

Α) δυνατότητα λειτουργίας και σύνδεσης μέσω internet των μελών του χρηματιστηρίου εξ αποστάσεως (τηλεργασία)

Β) τελικός έλεγχος ενόψει λειτουργίας αγοράς παραγώγων του χρηματιστήριου ενέργειας η οποία θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου.

Και τα δυο εγχειρήματα ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με πηγές.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του κου Γ. Χαντζηνικολάου πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλο το κτήριο της Λ. Αθηνών, ενώ την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) ιδιωτικό συνεργείο μετέβη στο χώρο προκειμένου να ελεγχθεί το προσωπικό του ΧΑ. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος ο οποίος θα συνεχιστεί. Από το ελεγχθέν προσωπικό 150 ατόμων «θετικό» βρέθηκε κάτω από το 3%, κανείς εκ των οποίων δεν περιλαμβάνεται στην διοικητική ομάδα.

Από σήμερα περί το 85% των εργαζομένων θα απασχολείται με τηλεργασία καθώς ήδη πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές δοκιμές και έχει επιβεβαιωθεί ότι το σύστημα λειτουργεί.

Να σημειωθεί τέλος, ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο να απαγορευτεί το short selling, αλλά το μέτρο στην παρούσα φάση δεν κρίνεται σκόπιμο να προχωρήσει. 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video