Τα δεδομένα στο χρηματιστήριο μετά το νέο ξεπούλημα

Μπαράζ ρευστοποιήσεων οδήγησε ξανά τον Γενικό Δείκτη στη στήριξη των 720 μονάδων. Γιατί έχει επικρατήσει ο πανικός και γιατί το πτωτικό momentum ενισχύεται. Οι ζώνες τιμών με σημασία σε δείκτες και μετοχές.

Τα δεδομένα στο χρηματιστήριο μετά το νέο ξεπούλημα

Παρά την πρόσκαιρη αντίδραση της αγοράς έως τις 780 μονάδες και το +8% από το χαμηλό της, η κατάσταση πανικού διατηρείται στο Χ.Α.

Οι τιμές των ελληνικών μετοχών συνεχίζουν να ξεπερνούν σε απώλειες όλες τις παγκόσμιες αγορές και αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι έχουν επίσημα εισέλθει σε bear market. Το γεγονός ότι σε όλους τους βασικούς δείκτες αλλά και σε πληθώρα μετοχών, έχει διασπαστεί ο απλός κινητός μέσος όρος 200 ημερών, αποτελεί άκρως αρνητικό στοιχείο για τη μεσομακροπρόθεσμη τάση, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το χαμηλό του Γενικού Δείκτη στις 689 μονάδες στις 52 εβδομάδες βρίσκεται στο προσκήνιο ως η επόμενη περιοχή με ύψιστη σημασία στην τεχνική εικόνα. Το πλέον αρνητικό για την αγορά είναι ότι οι μετοχές των ισχυρών ομίλων της εγχώριας οικονομίας Titan International, Motor Oil, Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και Viohalco σημειώνουν πτώση 15%-30% τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με εξαίρεση την Τέρνα Ενεργειακή, καταγράφουν απώλειες από τις αρχές του έτους έως και 52%.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

 Στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι πιο πιεσμένοι τίτλοι σε σχέση με το υψηλό τους είναι οι Ελλάκτωρ, Τράπεζα Πειραιώς, Viohalco, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Η στήριξη είναι ακριβώς πλέον στις 1.790 μονάδες. 

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης 

Για τον δείκτη των τραπεζικών μετοχών, η ζώνη των 580-620 μονάδων είναι ιδιαίτερα ισχυρή στήριξη, με παρά πολλές συναλλαγές να έχουν λάβει χώρα. Σε αυτά τα επίπεδα θα πρέπει να βγουν αγορές. Πέραν των συναλλαγών του τραπεζικού κλάδου που φαίνεται να αφορούν σημαντικά αμερικανικά χαρτοφυλάκια, οι εγχώριοι επενδυτές επίσης έχουν μειώσει θέσεις και έχουν εμπλακεί σε κινήσεις αναδιάρθρωσης.

Η Αlpha Βank σταμάτησε την πτώση ακριβώς πάνω στη στήριξη του 1,22 ευρώ και η επόμενη περιοχή είναι στο 1,07 ευρώ. Η τιμή έχει επιστρέψει στα επίπεδα των ευρωεκλογών του Μαΐου και έχει κλείσει το gap των ευρωεκλογών. Η στήριξη των 1,25-1,27 ευρώ είναι κομβικής σημασίας.

Η Εθνική Τράπεζα έχασε τη στήριξη στα 2,20 ευρώ, με επόμενες αξιόπιστες περιοχές τα 1,85-1,90 ευρώ. Σε σαφή υπερπωλημένη περιοχή και αν και εφόσον δεν υπάρξει επιτάχυνση της πτωτικής κίνησης, η επόμενη ζώνη στήριξης είναι σημαντική για αντίδραση.

Για τη Eurobank, η απώλεια του επιπέδου του 0,60 ευρώ έχει αλλάξει αισθητά επί τα χείρω την τεχνική εικόνα. Η στήριξη στην τρέχουσα διαδρομή είναι τα 0,55-0,57 ευρώ.

Τέλος, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, το πρώτο stop ήταν η ζώνη των 2,20 ευρώ και χαμηλότερα μετά το 1,90 ευρώ. 

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

 

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video