Nέα προϊόντα και νέοι δείκτες στο Χρηματιστήριο

Πλαφόν 10% στις σταθμίσεις του δείκτη FTSE 25, εισαγωγή νέων δεικτών και νέων προϊόντων, προανήγγειλε ο Σωκράτης Λαζαρίδης. Στόχος η αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος κυρίως των εγχώριων ιδιωτών επενδυτών.

Nέα προϊόντα και νέοι δείκτες στο Χρηματιστήριο

Ποδαρικό με νέα προϊόντα και νέους δείκτες θα κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία προσπάθεια να αναζωογονήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και να ενθαρρύνει τις εισηγμένες εταιρείες να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην ενίσχυση της εμπορευσιμότητας των μετοχών τους.

Κατά την εκδήλωση που ακολούθησε την πανηγυρική έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του έτους από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εισαχθούν νέοι χρηματιστηριακοί δείκτες και θα υπάρξουν κρίσιμες αλλαγές σε υφιστάμενους δείκτες.

Ειδικότερα εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η εισαγωγή ανώτατου ορίου στάθμισης (πλαφόν) 10% για τις μετοχές που συνθέτουν τον δείκτη FTSE 25. Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν άμεσα, ώστε να προετοιμαστεί η αγορά ενόψει της αναθεώρησης του δείκτη που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο και θα τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι μετοχές όπως η 3Ε, που έχουν σήμερα βαρύτητα 23% στον εν λόγω δείκτη, θα πέσουν στο 10% και θα ενισχυθεί αναλογικά η συμμετοχή των υπόλοιπων μετοχών που συμμετέχουν στον FTSE 25.

Επιπρόσθετα, ετοιμάζεται δείκτης υψηλής μερισματικής απόδοσης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Euro2day.gr, ενώ προεργασία υπάρχει και για νέους δείκτες με κριτήριο την εμπορευσιμότητα.

Οι αλλαγές θα δρομολογηθούν σταδιακά μέσα στη χρονιά και εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για αναζωογόνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος κυρίως από πλευράς εγχώριων ιδιωτών επενδυτών.

O υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του τόνισε ότι το πλέγμα πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους εταίρους, τους επενδυτές, τους οίκους αξιολόγησης και τους πολίτες.
Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, προχωρά στην υλοποίηση ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου, σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Αβεβαιότητες υπάρχουν, κίνδυνοι παραμονεύουν, εφησυχασμός δεν δικαιολογείται, γι’ αυτό και πρέπει να κινηθούμε μακριά από αυταπάτες, λαϊκισμούς και ελιτισμούς, σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, συγκαταλέγοντας στους στόχους της κυβέρνησης για το 2020 την ενίσχυση των αγορών χρήματος και κεφαλαίου, στοχεύοντας στην εναρμόνισή τους με τα διεθνή και ευρωπαϊκά επενδυτικά δεδομένα.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video