Νέες τιμές στόχοι για τις τράπεζες από την Deutsche Bank

Σε αλλαγές επί τα βελτίω προχωρά ο οίκος. Οι λόγοι που επικαλείται για τις αλλαγές. Ποιος τίτλος έχει σύσταση «αγορά» και το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου. Σε ποιες οι τρέχουσες τιμές είναι ήδη υψηλότερα από το επίπεδο που θέτει τον πήχη.

Νέες τιμές στόχοι για τις τράπεζες από την Deutsche Bank

Σε μείωση των προβλέψεων για τα έσοδα των ελληνικών τραπεζών κατά 1% για το 2019 και σε οριακή αύξηση για το 2020 προχωρά η Deutsche Bank σε σημερινή της ανάλυση για τον κλάδο.

Η κίνηση, όπως δηλώνει αντανακλά την νουνεχή της εκτίμηση στην καταγραφή των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) και των εσόδων από προμήθειες για τον κλάδο, καθώς ο οίκος περιμένει ότι τα επίπεδα δραστηριότητας θα παραμείνουν υπό πίεση μεσοπρόθεσμα.

Παράλληλα, προχωρά σε μικροαλλαγές σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις για τα κόστη προκειμένου να αντανακλούν το μικρότερο ρυθμό περιορισμού τους αλλά και το κόστος των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, όπως αυτά της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Παράλληλα, η Deutsche Bank έχει αυξήσει το cost of risk για τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου αυτό να αντανακλά το αυξημένο αντίκτυπο από την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μέσω πωλήσεων, μετά και τον περιορισμένο ρυθμό οργανικής μείωσης που καταγράφηκε τα τελευταία δυο-τρία τρίμηνα.

Ταυτόχρονα, με τη σημαντική αποκλιμάκωση του επιτοκίου στα 10ετη κρατικά ομόλογα, ο οίκος περιορίζει το κόστος ιδίων κεφαλαίων (CoE). Υπολογίζεται τώρα στο 10,8% για τον κλάδο έναντι 12,2% νωρίτερα.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω αυξάνονται ελαφρά οι τιμές στόχοι, ενώ διατηρούνται οι συστάσεις. Αναλυτικά

Alpha Bank (Bye) με τιμή στόχο 2,3 ευρώ από 2 ευρώ προηγουμένως.

Πειραιώς (Hold) με τιμή στόχο 2,85 ευρώ από 2,7 ευρώ προηγουμένως

Εθνική (Hold) με τιμή στόχο 2,6 ευρώ από 2,3 ευρώ προηγουμένως

Eurobank (Hold) με τιμή στόχο 0,9 ευρώ από 0,8 ευρώ προηγουμένως

Σε ότι αφορά το σχέδιο «Ηρακλής» η Deutsche Bank επισημαίνει ότι έχει στόχο τη μείωση των NPEs κατά 30 δισ. ευρώ και τονίζει ότι η επιτυχία του εξαρτάται κυρίως από την «όρεξη» των επενδυτών για ένα τόσο μεγάλο όγκο επικίνδυνου ελληνικού τραπεζικού ενεργητικού. Το 2020 αναμένεται να δώσει περισσότερο φως σε αυτό το θέμα επισημαίνει.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video