XA: Τα δεδομένα στη νέα μάχη με τις 900 μονάδες

Συνεχίζεται το rotation στην αγορά από τις τράπεζες σε ΟΠΑΠ και Coca Cola HBC, γεγονός που εδραιώνει τη θετική τροχιά. Που ποντάρουν οι αισιόδοξοι για να απεγκλωβιστεί το ΧΑ από το στενό εύρος διακύμανσης. Τα τεχνικά σημεία με σημασία.

XA: Τα δεδομένα στη νέα μάχη με τις 900 μονάδες

Με ντεμαράζ στο τέλος της συνεδρίασης, οι αγοραστές έδειξαν ότι διατηρούν τα ηνία στην αγορά. Η θετική έκπληξη του ΟΠΑΠ αναφορικά με τη μερισματική του πολιτική για το 2019 ήταν βέβαιο ότι θα επιδρούσε θετικά στην ψυχολογία και το ενδιαφέρον της αγοράς.

Η επιλογή της κυβέρνησης να περιορίσει τον φόρο μερισμάτων στο 5% από 10%, πιθανότατα να οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. Η μερισματική απόδοση υπολογίζεται σε 12%. Στις επόμενες συνεδριάσεις, το rotation θέσεων υπέρ της μετοχής του ΟΠΑΠ εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί, αφού πολλά χαρτοφυλάκια ήταν υπο-επενδεδυμένα στη μετοχή λόγω της πρόσφατης προαιρετικής δημόσιας πρότασης, αλλά και λόγω των αλλαγών σταθμίσεων που αφορούσαν τους δείκτες MSCI Greece.

Πιο τεχνικά για την αγορά και τον Γενικό Δείκτη, η διατήρηση της κίνησης και τριβής του κοντά στα υψηλά του αυξάνει τις πιθανότητες της ανοδικής διαφυγής και το ανοδικό μεσοπρόθεσμο σενάριο ως πρωτεύον. Η επιστροφή στους τίτλους των ΟΠΑΠ, Coca Cola HBC, Alpha Bank και Jumbo δείχνει τις διαθέσεις των αγοραστών για rotation στις θέσεις τους. Ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα από τη σημαντική περιοχή των 880 μονάδων και πλέον έχει τη στήριξη στα επίπεδα των 860 μονάδων. Μια μικρή υποχώρηση από αυτά τα επίπεδα δεν αλλάζει τη θετική φορά των τελευταίων εβδομάδων. Επόμενη ζώνη με ενδιαφέρον οι 950 μονάδες.

Το διάγραμμα του Γενικού Δείκτη

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης κάλυψε πάλι την απόσταση από τον Γενικό Δείκτη λόγω Coca Cola HBC και ΟΠΑΠ και ο στόχος των 2.270 μονάδων, που ήταν ο αρχικός, επετεύχθη. Πλέον η στήριξη της κίνησης είναι στις 2.190 μονάδες και η τελική στήριξη στις 2.100 μονάδες. Η φορά ωστόσο του δείκτη, αφού και ο θετικός βηματισμός διατηρείται, δείχνει υψηλότερα, προς τις 2.400-2.450 μονάδες, επίπεδο που διαγράφει την πτώση από την επιβολή των capital controls το 2015 και μετά.

Το διάγραμμα του Δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης

Για τον δείκτη των τραπεζικών μετοχών, μετά τα νέα υψηλά έτους αρκετά πάνω από τις 900 μονάδες, η συνέχεια είναι θετική και διατηρείται με ευκολία πάνω από τις 880 μονάδες. Ο δείκτης όχι μόνο βρήκε στήριξη στην περιοχή των 880 μονάδων, αλλά έκλεισε και πάνω από τις 900. Εφόσον διατηρηθούν οι 880 μονάδες, οι 950 παραμένουν το επόμενο επίπεδο και πρώτος πιθανός στόχος του δείκτη. Χαμηλότερα, πολύ σημαντική περιοχή πλέον οι 800-815 μονάδες.

Η Alpha Bank παραμένει εντός της ζώνης του 1,78-2,01 με ενδιάμεσα επίπεδα στόχων τα 1,92 και 1,98 ευρώ και λίγο πριν από τα 2 ευρώ ανά μετοχή. Διάσπαση των επιπέδων 1,78 ευρώ-1,80 ευρώ είναι τα stop σε αυτό τον ανοδικό κύκλο.

Για την Εθνική Τράπεζα, το επίπεδο των 3,00 ευρώ είναι μόνο ψυχολογικό όριο και η στήριξη είναι στα 2,70-2,80 ευρώ, που είναι και η πλέον η αξιόπιστη περιοχή για stop. Στο ανοδικό σενάριο, ο στόχος είναι πλησίον των 3,15 ευρώ ανά μετοχή και έπειτα τα 3,30 ευρώ. Απώτερος στόχος τα 3,65-3,75 ευρώ ανά μετοχή.

Για τη Eurobank, η διατήρηση πάνω από το επίπεδο των 0,90 ευρώ, που είναι το προηγούμενο υψηλό, έχει ανοίξει τον δρόμο για κίνηση προς το 1 ευρώ ή και υψηλότερα.

Τέλος, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει σε μια συσσώρευση δυνάμεων εδώ και μερικές εβδομάδες (2,85-3,20 ευρώ) χωρίς να διασπάσει ανοδικά το προηγούμενο υψηλό. Υψηλότερα βρίσκονται τα 3,30 ευρώ και τα 3,50 ευρώ ανά μετοχή και εκεί θα κριθεί η πορεία της φετινής χρονιάς, ενώ stop μπορεί να είναι η ζώνη των 2,85 ευρώ.

Το διάγραμμα του Τραπεζικού Δείκτη

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video