Τι αναμένει η Optima Bank από το 9μηνο της Σαράντης

Η Optima Bank διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 9 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "Accumulate" για την μετοχή της Σαράντης.

Τι αναμένει η Optima Bank από το 9μηνο της Σαράντης

Αύξηση 8,4% στις πωλήσεις εννεαμήνου της Σαράντης αναμένει η Optima Bank, εκτιμώντας πως οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 4%, υποδηλώνοντας εντυπωσιακή άνοδο 16% το γ’ τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις από τις χώρες του εξωτερικού προβλέπεται πως θα εμφανίζουν αύξηση 11% σε ετήσια βάση το εννεάμηνο και 8% το γ’ τρίμηνο.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως, σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, από τη μια πλευρά αναμένει μια συνεχιζόμενη σταθερή συνεισφορά από την Estee Lauder, αλλά από την άλλη μια συνεχιζόμενη πίεση στα μικτά περιθώρια, που προκύπτει από τα προϊόντα χαμηλού περιθωρίου της Ergopack καθώς και τη διατήρηση υψηλού λειτουργικού κόστους, υψηλότερου απ’ ότι σε ένα τυπικό γ’ τρίμηνο, αντανακλώντας τα αυξημένα έξοδα για προώθηση, και την αδυναμία που εμφανίζει η αγορά της Πολωνίας από την αρχή το έτους.

Τα EBITDA της Σαράvτης προβλέπονται στα 35 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, αυξημένα κατά 15% σε σχέση με πέρυσι (δεν είναι όμως άμεσα συγκρίσιμα καθώς περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο IFRS 16). Τα EBIT αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,7% σε ετήσια βάση στο εννεάμηνο, στα 26,6 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Σαράvτης ανακοινώνει αύριο 14 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου/9μήνου.

Η Optima Bank διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 9 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "Accumulate" για την μετοχή της Σαράvτης.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video