UBS: Οι κροίσοι βλέπουν μεγάλο sell off πριν από το τέλος του 2020

Κορυφαία γεωπολιτική ανησυχία τους η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, ενώ οι επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές θεωρούνται επίσης μία σημαντική απειλή για τα χαρτοφυλάκιά τους. Τι έδειξε η έρευνα σε 3.400 ερωτηθέντες με επενδυτικά assets άνω του $1 εκατ.

UBS: Οι κροίσοι βλέπουν μεγάλο sell off πριν από το τέλος του 2020

Eνα 2020 με πιθανές αναταραχές αναμένουν οι κροίσοι σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τη UBS Global Wealth Management.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η πλειοψηφία των πλούσιων επενδυτών αναμένει σημαντική πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια πριν από τα τέλη της επόμενης χρονιάς, την ώρα που το 25% του μέσου ενεργητικού τους είναι σε μετρητά, σύμφωνα με έρευνα σε περισσότερους από 3.400 ερωτηθέντες παγκοσμίως.

Η εμπορική διαμάχη ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα είναι η κορυφαία γεωπολιτική ανησυχία τους, ενώ οι επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές θεωρούνται επίσης μία σημαντική απειλή για τα χαρτοφυλάκιά τους.

«Το ταχέως μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές παγκοσμίως», δηλώνει η Paula Polito, υπεύθυνη στρατηγικής πελατών της UBS GWM. 

Σχεδόν τα τέσσερα-πέμπτα των ερωτηθέντων λένε πως η μεταβλητότητα πιθανότατα θα αυξηθεί, ενώ 55% πιστεύει ότι θα υπάρξει σημαντικό sell off στην αγορά πριν από τα τέλη του 2020, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη στο χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου και στην οποία συμμετείχαν όσοι έχουν τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια σε επενδυτικά στοιχεία ενεργητικού.

Το 60% εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει περαιτέρω το επίπεδο των μετρητών, ενώ το 62% σχεδιάζει να αυξήσει τη διαφοροποίηση μεταξύ των κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video