Γιατί παραμένει «αρκούδα» για τα ελληνικά ομόλογα η UBS

Την πώληση όλων των ελληνικών ομολόγων με λήξη πέραν της διετίας προτείνει ο οίκος. Συνεχίζει να μην είναι βιώσιμο το χρέος, ευάλωτη σε ρίσκα ύφεσης η χώρα. Βλέπει νέες αναβαθμίσεις του ελληνικού αξιόχρεου.

Γιατί παραμένει «αρκούδα» για τα ελληνικά ομόλογα η UBS

Την πώληση όλων των ελληνικών ομολόγων με ωρίμανση πέραν της διετίας συνεχίζει να προτείνει στους πελάτες της η UBS. 

Οπως αναφέρει, η Ελλάδα συνεχίζει να τηρεί το πλάνο δημοσιονομικής προσαρμογής και οι πρόσφατες εκλογές οδήγησαν σε μια κυβέρνηση που φαίνεται να συνεργάζεται με τους διεθνείς πιστωτές και έχει δεσμευτεί σε συνετές πολιτικές. 

Σύμφωνα με τη UBS, το ρίσκο χρεοκοπίας ως το 2021 είναι περιορισμένο λόγω του μεγάλου μαξιλαριού ρευστότητας και του μακρινού ορίζοντα ωρίμανσης των ομολόγων. 

Ωστόσο, το χρέος συνεχίζει να μην είναι βιώσιμο, σε περίπτωση που εκλείψει η παρατεταμένη εξωτερική στήριξη. 

Τα ομόλογα

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν επωφεληθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών, τις αναβαθμίσεις του ελληνικού αξιόχρεου και την όρεξη των επενδυτών για αποδόσεις. Θεωρούμε, τονίζει ο οίκος, ότι οι επενδυτές στα βραχυπρόθεσμα ομόλογα μπορούν να επαναπαυθούν λόγω του μαξιλαριού ρευστότητας, αλλά οι αποδόσεις δεν αποζημιώνουν για το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει ευάλωτη σε ρίσκα ύφεσης και συνεχίζει να εξαρτάται από τη στήριξη του επίσημου τομέα. Η UBS διατηρεί όλους τους τίτλους στην κατηγορία «αποφυγής» (avoid) και προτείνει την πώληση των τίτλων με ωρίμανση πέραν της διετίας.  

Οι οίκοι αξιολόγησης

Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒ- από Β+ αντανακλώντας την πρόοδο στα δημοσιονομικά και την άρση των capital controls. Αυτό συνάδει με την προσδοκία μας ότι η μέση αξιολόγηση θα ενισχυθεί στην κατηγορία ΒΒ εντός του έτους και υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου κατά μια κλίμακα το 2020, τονίζει η UBS, η οποία αναβαθμίζει το πιστωτικό outlook της Ελλάδας σε «βελτιούμενο». 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video