Intralot: Υποβάθμιση σε «CCC» από τη Fitch

Η υποβάθμιση του αξιόχρεου αντανακλά την υψηλότερη από την προβλεπόμενη μόχλευση, τις δυσκολίες στην ανανέωση συμβολαίων και τις εκτιμήσεις για παραμονή των ελεύθερων ταμειακών ροών σε αρνητικό επίπεδο.

Intralot: Υποβάθμιση σε «CCC» από τη Fitch

H Fitch υποβάθμισε την Πέμπτη το αξιόχρεο της Intralot σε «CCC» από το «CCC+» που βρισκόταν προηγουμένως.

Σε «CCC» από «CCC+» υποβαθμίστηκαν και η αξιολόγηση των ομολόγων που εκδίδει η Intralοt Capital Luxembourg, την οποία την έβγαλε από το καθεστώς Rating Watch Negative. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η υποβάθμιση του αξιόχρεου αντανακλά την υψηλότερη μόχλευση σε σχέση με τις εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης, τις δυσκολίες στην ανανέωση συμβολαίων και τις προβλέψεις για παραμονή των ελεύθερων ταμειακών ροών σε αρνητικό επίπεδο. 

Όλα τα παραπάνω, σημειώνει ο οίκος, αυξάνουν σημαντικά τα ρίσκα για την αναχρηματοδότηση του ομολόγου των 250 εκατ. ευρώ της Intralοt. 

Η απομάκρυνση από το καθεστώς Rating Watch Negative αντανακλά τη βελτιωμένη ρευστότητα μετά την ανακοίνωση της πώλησης της Gamenet, κάτι που μειώνει το ρίσκο να χρειαστεί άντληση εγγυημένου χρέους τους επόμενους έξι μήνες.

Όσον αφορά τις εξελίξεις οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Intralοt η Fitch αναφέρει τις εξής: 

*σταθερή βελτίωση της λειτουργικής ρευστότητας, με ουδέτερες ή θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές.

*σταθερή βελτίωση στη λειτουργική επίδοση, για παράδειγμα μέσω της εξασφάλισης νέων συμβολαίων ή της βελτιωμένης επίδοσης των υφιστάμενων, σε συνδυασμό με αποτελεσματικά μέτρα περιορισμού του κόστους, τα οποία θα οδηγούσαν σε αύξηση των EBITDA και των κεφαλαίων από λειτουργικές δραστηριότητας (FFO).

Στον αντίποδα, η Fitch παραθέτει παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση: 

*έλλειψη επαρκούς αποθεματικού ρευστότητας

*απώλεια υφιστάμενων συμβολαίων που θα οδηγούσε σε περαιτέρω συρρίκνωση των EBITDA, καθώς και σε έλλειψη προόδου στην αναχρηματοδότηση ως τα μέσα το 2020. 

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video