ΕΚ: Ο Μπάμπης Εγγλέζος αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής

Παρά το γεγονός ότι η εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα προβλέπεται από το νόμο με τον οποίο συστάθηκε η Συμβουλευτική Επιτροπή το 2009 εν τούτοις έγινε πράξη για πρώτη φορά, μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής.

ΕΚ: Ο Μπάμπης Εγγλέζος αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής

Στην πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπό τη νέα Διοίκηση της Προέδρου Βασιλικής Λαζαράκου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου (ΣΕΔ), Μπάμπης Εγγλέζος, εξελέγη ομόφωνα Γραμματέας της Επιτροπής, ενώ Αντιπρόεδρος εξελέγη, επίσης ομόφωνα, ο εκπρόσωπος του ΣΜΕΧΑ, χρηματιστής Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα προβλέπεται από το νόμο με τον οποίο συστάθηκε η Συμβουλευτική Επιτροπή το 2009, (ν. 3756/2009, άρθρο 10, παρ.4) εν τούτοις έγινε πράξη για πρώτη φορά, μετά από δέκα χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής και αφού μεσολάβησαν τρεις διαφορετικές διοικήσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!

Σύμφωνα με τον ΣΕΔ, «η Συμβουλευτική Επιτροπή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός και είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα, στην αναβάθμιση της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Κυρίως όμως, μπορεί να συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης προς το θεσμό του Χρηματιστηρίου, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων στη χώρα μας. Θερμά συγχαρητήρια στη νέα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία ξεκινάει τη θητεία της με την πιστή εφαρμογή των νόμων, όπως πρέπει να κάνει κάθε ανεξάρτητη αρχή, η οποία πριν ελέγξει τους άλλους για την εφαρμογή των νόμων, οφείλει να τους εφαρμόζει πρώτα η ίδια!».

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video