ΟΤΕ: Το φθηνότερο telecom στην Ευρώπη, λέει η Deutsche Bank
Ανω των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΤΕ, τονίζει ο γερμανικός οίκος. Κλειδί για την μετοχή θα αποτελέσουν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές για το χρέος, που ενδέχεται να οδηγήσει τον ΟΤΕ σε ανατίμηση έναντι του κλάδου.
Υγιή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τριμήνου του ΟΤΕ η Deutsche Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" για τη μετοχή και την τιμή-στόχο των 12,5 ευρώ.
Οπως αναφέρει ο οίκος, τόσο τα έσοδα όσο και τα ΕΒITDA του Οργανισμού υπερέβησαν τόσο τις δικές της εκτιμήσεις (κατά 3,6% και 2,4% αντίστοιχα) όσο και τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg (κατά 2,2% και 5,1% αντίστοιχα).
Δεδομένων των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, τα μεγέθη του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία αποδεικνύονται πολύ ανθεκτικά, ενώ στην κινητή εμφανίζονται πιο αδύναμα.
Κλειδί για την μετοχή θα αποτελέσουν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές για το χρέος, που ενδέχεται να οδηγήσει τον ΟΤΕ, τη φθηνότερη μετοχή telecom στην Ευρώπη, σε ανατίμηση έναντι του κλάδου.