ΧΑ: Ποιοι κλάδοι και μετοχές άντεξαν το Φεβρουάριο
Ο δείκτης FT 25 εμφάνισε πτώση 8,7% με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 18,12% το Φεβρουάριο -και τις απώλειες από την αρχή του έτους να κινούνται στο 41,95%. Οι μετοχές με τις υψηλότερες αποδόσεις και τις μεγαλύτερες απώλειες.
Με απώλειες 6,5% έκλεισε ο Φεβρουάριος για το Γενικό Δείκτη, ενώ από την αρχή του έτους, ο δείκτης αναφοράς τους ελληνικού χρηματιστηρίου καταγράφει απώλειες 18,16%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Beta Χρηματιστηριακής, ο δείκτης FT 25 εμφάνισε πτώση 8,7% με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 18,12% το Φεβρουάριο -και τις απώλειες από την αρχή του έτους να κινούνται στο 41,95%.
Θετική απόδοση κατέγραψε το Φεβρουάριο ο δείκτης του κλάδου προσωπικών και οικιακών προϊόντων (+11,92%), ο κλάδος υγείας (+5,6%), ο κλάδος εμπορίου (+3,79%) και ο κλάδος πρώτων υλών (+2%).
Πρωταθλητής αποδόσεων τόσο για το Φεβρουάριο όσο και για το σύνολο του έτους αναδεικνύεται ο τίτλος της ΣΙΔΜΑ με άνοδο 124,6% στο μήνα και 168,7% στο έτος.
Ακολουθούν οι τίτλοι των Αθηνά (95,2% το Φεβρουάριο), Λιβάνη (50%), Νίκας (42,9%) και ΑΕΓΕΚ (37,9%).
Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν το Φεβρουάριο οι τίτλοι των Σφακιανάκη (-90,4%), Ακρίτας (-69,8%), Axon (-67,5%0, Frigoglass (-57,1%) και Τηλέτυπος (-56,7%).