ΧΑ: «Eπιστροφή» funds στο roadshow της Ν. Υόρκης
Εντονο το ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες στην παρουσίαση του ΧΑ στις ΗΠΑ. Πάνω από 550 τα προγραμματισμένα ραντεβού. Οι ευκαιρίες και οι «δύσκολες» ερωτήσεις για τις διαπραγματεύσεις. Ποιες εταιρίες συμμετέχουν.
Με την πραγματοποίηση περισσοτέρων από 300 one to one meetings ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα του 4ου επενδυτικού φόρουμ που συνδιoργανώνουν στη Νέα Υόρκη ο όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.
Στα πλαίσια του Forum, παρουσίαση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έκαναν χθες οι κ.κ. Ηλίας Λεκκός Group Cheaf Economist του Ομίλου Πειραιώς και Πλάτων Μονοκρούσος επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου της Eurobank.
Οι προγραμματισμένες συναντήσεις στελεχών των 23 εισηγμένων επιχειρήσεων με τους ξένους διαχειριστές ξεπερνούν τις 550 και αξίζει να σημειωθεί πως περίπου το 60% των Funds που συμμετέχουν στο φετινό φόρουμ εμφανίζονται είτε για πρώτη φορά είτε μετά από διετή και πλέον απουσία.
Ενδεικτικά μεταξύ άλλων των παρόν δίνουν Franklin Templeton, Fidelity Investment Wellington, TIAA-CREF, Paulson, Alpine Woods, Marathon.
Μιλώντας στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος έκανε λόγο για συνολικά θετικό κλίμα και υποδοχή των Ελλήνων επιχειρηματιών. Επιπλέον σημείωσε πως οι «δύσκολες» ερωτήσεις που αφορούν τις γενικότερες εξελίξεις στη χώρα και στην έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ασφαλώς και υπάρχουν, τόνισε ωστόσο, πως και οι ξένοι διαχειριστές θεωρούν πως η σημερινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι παρουσιάσεις των κκ. Λεκκού και Μονοκρούσου οι οποίοι εστίασαν στον ιδιωτικό τομέα, στις ευκαιρίες και στις δυνατότητες που αυτός έχει ώστε να απελευθερώσει τη δυναμική της χώρας.
Στο φετινό Forum συμμετέχουν: Eurobank, ETE, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank,Aegean, Ελλάκτωρ, ΕΛΤΕΧ Άνεμος, Φουρλής, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης, Grivalia, ΕΛΠΕ, Intralot, Lamda, MIG, METKA, MOH, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΠΛΑΘ, ΤΙΤΑΝ, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Πρώτες στην κατάταξη όσον αφορά στα κλεισμένα ραντεβού είναι οι 4 τράπεζες και ο ΟΠΑΠ.