Aktor: Υπερκάλυψη 1,8 φορές για το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν κατατεθεί προσφορές ύψους τουλάχιστον 540 εκατ. ευρώ, με την υπερκάλυψη να κινείται στις 1,8 φορές. Το κουπόνι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κινείται στο 7,8%.
Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκδοση του 5ετούς ομολόγου ύψους €300 εκατ. του ομίλου AKTOR.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν κατατεθεί προσφορές ύψους τουλάχιστον 540 εκατ. ευρώ, με την υπερκάλυψη να κινείται στις 1,8 φορές. Το κουπόνι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κινείται στο 7,8%.
Σημειώνεται ότ η έκδοση είναι εγγυημένη, καθώς «τρέχει» με την κάλυψη της UBS. Με αυτό και σε συνδυασμό με την πρόσφατη ΑΜΚ των €650 εκατ., στην οποία μπήκαν ηχηρά ονόματα από το εξωτερικό και την Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη κεφαλαιακή ενίσχυση στην ιστορία του Ομίλου, με νέα κεφάλαια ύψους €950 εκατ. που θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις €3 δισ. σε νέα πεδία δραστηριοτήτων.
Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα σημαντική ήταν δέσμευση της διοίκησης να προστατευθούν οι μικρομέτοιχοι (που διατηρούσαν πριν την ΑΜΚ ποσοστό έως 3%), μιας και ενώ η υπερκάλυψη της ΑΜΚ έφτασε τις 3,7 φορές, ο Αλέξανδρος Εξάρχου προτίμησε να μην αντλήσει περισσότερα χρήματα για να διατηρηθούν ακέραια τα ποσοστά τους.
Από το 2022, όταν και η Winex ανέλαβε τον Όμιλο, έχουν μπει στην εταιρεία νέα κεφάλαια ύψους €1,4 δισ.. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα μεγέθη της αγοράς –έξω από τον τραπεζικό χώρο και των εταιρειών που ανήκουν στο μετοχολόγιο του Δημοσίου. Πλέον ο όμιλος διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα άνω του €1 δισ. και δάνεια 3,5 φορές το EBITDA.
Υπενθυμίζεται ότι ενώ κάποιοι ψιθύριζαν ότι η Winex δεν τοποθέτησε επαρκή κεφάλαια στην ΑΜΚ του Ομίλου (μπήκε με €21 εκατ.) και άφηναν διάφορα σενάρια να αιωρούνται στον αέρα, το τρίο Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου αγόρασε από το ταμπλό μετοχές €39 εκατ.