Πώς είδαν εννέα αναλυτές τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της τράπεζας. Τιμή-στόχο έως €2,60 δίνουν για τη μετοχή. Ανεβάζουν τον πήχη οι Jefferies και Citi.

Πώς είδαν εννέα αναλυτές τα αποτελέσματα της Alpha Bank

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου 2024, που ανακοίνωσε η Alpha Bank. Οι περισσότεροι οίκοι επικεντρώνονται στα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις καθαρά κέρδη της Τράπεζας, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από εμπορικές συναλλαγές και των χαμηλότερων προβλέψεων, καθώς και στην πιστή εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου της Τράπεζας.

Ειδικότερα:

- Για δυνατό ξεκίνημα του 2024 κάνει λόγο η Jefferies, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Τράπεζας. Ο οίκος αυξάνει τις εκτιμήσεις του για τα καθαρά κέρδη του 2024 κατά 2%, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από προμήθειες και συναλλαγές. Λόγω των δυνατών επιδόσεων της Τράπεζας, ο οίκος αύξησε την τιμή-στόχο της Διοίκησης σε €2,60 από €2,55.

- Σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής της Αlpha Bank από €2,35 σε €2,40 προχώρησε και η Citi, σε συνέχεια των ισχυρών καθαρών κερδών που ανακοίνωσε η Τράπεζα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του οίκου. Παράλληλα, η Citi είδε πολύ θετικά την ανακοίνωση της Διοίκησης να προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών, οδηγώντας τον οίκο να αναβαθμίσει την εκτίμησή του κατά 1% για τα Κέρδη ανά Μετοχή (EPS).

- Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα Καθαρά Κέρδη της Τράπεζας βρέθηκαν 17% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις του οίκου και 12% υψηλότερα από το consensus της αγοράς, τονίζοντας ότι με τις επιδόσεις αυτές, η Τράπεζα κατάφερε να ξεπεράσει τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες σε ό,τι αφορά στις αρχικές εκτιμήσεις της αγοράς.

- Στο υψηλότερο επίπεδο των μη επιτοκιακών εσόδων και στις χαμηλότερες του αναμενομένου προβλέψεις εστιάζει η Morgan Stanley.

- Από την πλευρά της, η Mediobanca εστιάζει στα υψηλότερα έσοδα από προμήθειες, συμπεραίνοντας ότι συνεχίζεται απρόσκοπτα η υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της Τράπεζας, με τα οικονομικά αποτελέσματα να δείχνουν τα πρώτα οφέλη.

- Βελτίωση σε όλα τα επίπεδα βλέπει στα αποτελέσματα της Τράπεζας η Deutsche Bank.

- Σύμφωνα με την AXIA, τα υψηλότερα κεφαλαιακά αποθέματα που ανακοίνωσε ο Όμιλος ενισχύουν την ικανότητα επιστροφής αξίας στους μετόχους και καταλήγει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή κερδοφορία, ενώ η δυναμική διαχείριση του ισολογισμού μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ανοδική πορεία.

- Για «καλά αποτελέσματα» κάνει λόγο και η Πειραιώς Securities, τα οποία υπερβαίνουν τόσο τις εκτιμήσεις της όσο και των υπόλοιπων αναλυτών κατά περίπου 20% χάρη στα υψηλότερα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές και τις χαμηλότερες προβλέψεις, δύο σημεία στα οποία εστιάζει και η Pantelakis. Ειδική αναφορά κάνει η χρηματιστηριακή της Τράπεζας Πειραιώς και στη χαμηλή αποτίμηση της μετοχής της Αlpha Bank, η οποία, όπως αναφέρει, διαπραγματεύεται 20%-40% χαμηλότερα από τις υπόλοιπες τράπεζες.

Οι τιμές-στόχοι

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video