Εύρος απόδοσης 6-6,4% για το πενταετές ομόλογο της Intralot

Η διάθεση του τίτλου ξεκινά την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Εν συνεχεία θα οριστεί η τελική απόδοση. Πού θα κατευθυνθούν τα έσοδα της έκδοσης.

Εύρος απόδοσης 6-6,4% για το πενταετές ομόλογο της Intralot

Μεταξύ 6% και 6,4% ορίστηκε το εύρος επιτοκίου για το πενταετές ομόλογο έως 130 εκατ. ευρώ που εκδίδει η εισηγμένη. Η διάθεση του τίτλου ξεκινά αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή. 

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η τελική απόδοση και το Επιτόκιο θα γνωστοποιηθούν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιευθούν στον διαδικτυακό τόπο της Εκδότριας και του Χ.Α. το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα καθορισθούν η τελική απόδοση και το Επιτόκιο περιλαμβάνουν τις συνθήκες της αγοράς ομολόγων, το ύψος της ζήτησης ανά απόδοση από Ειδικούς Επενδυτές, το πλήθος και το είδος Ειδικών Επενδυτών, το ύψος της ζήτησης από τους Ιδιώτες Επενδυτές (στο βαθμό που η τελική κατανομή προς αυτούς ξεπεράσει το ελάχιστο ποσοστό κατανομής του 30%) και το κόστος εξυπηρέτησης της ομολογιακής έκδοσης που προτίθεται να αναλάβει η Εκδότρια.

Ενδεικτικά, εάν η ζήτηση από Ειδικούς Επενδυτές καλύψει την Έκδοση μέχρι και το ανώτατο όριο του εύρους της απόδοσης, αλλά ταυτόχρονα καλύπτεται σημαντικό τμήμα της Έκδοσης σε χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, δύναται να επιλεγεί η χαμηλότερη απόδοση, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο ύψος αντληθέντων κεφαλαίων και υπό την επιφύλαξη της κάλυψης της προϋπόθεσης έκδοσης των Ομολογιών.

Ταυτόχρονα με τον καθορισμό της τελικής απόδοσης, θα αποφασιστεί και η οριστική κατανομή των Ομολογιών. Σε κάθε περίπτωση, το Επιτόκιο θα καθορισθεί εντός του ανωτέρω αναφερόμενου δεσμευτικού εύρους της απόδοσης.

Αναχρηματοδότηση ομολόγου 

 Τα καθαρά έσοδα της έκδοσης (περίπου 124,5 εκατ.) θα κατευθυνθούν, μέσω της Intralot Capital Luxemburg για αποπληρωμή των senior notes ομολογιών, λήξης Σεπτεμβρίου 2024, ανεξόφλητου υπολοίπου 229,5 εκατ. ευρώ. Οι ομολογίες δεν έλαβαν πιστοληπτική αξιολόγηση, αλλά η INLOT διαθέτει πιστοληπτική διαβάθμιση από Fitch (CCC+ στις 5/2/24) και Moody’s (Caa1 στις 1/12/23).

Τα senior notes περιλαμβάνουν περιοριστικά covenants, ως προς τον – πρόσθετο- δανεισμό, που μπορεί να αναλάβει ο όμιλος, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός, που σύνηψε η αμερικανική θυγατρική, ενέχει περιορισμούς, ως προς τη διανομή μερίσματος στη μητρική. Η ταχεία αποπληρωμή τους ολοκληρώνει τις κινήσεις αλλαγής προφίλ χρέους και το turnaround που ξεκίνησε προ διετίας. Για την περίοδο 01.01.2023 έως 30.09.2023 το μέσο σταθμικό επιτόκιο του συνολικού δανεισμού του ομίλου κυμάνθηκε από 6,11% σε 6,52%.

Η Intralot, Inc. δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ μέσω 11 ενεργών συμβάσεων σε 11 πολιτείες. Οι συμβάσεις αφορούν σε προμήθεια και λειτουργία συστημάτων τυχερών παιχνιδιών σε Ιλινόι, Οχάιο, Λουϊζιάνα, Αρκάνσας, Τζόρτζια, Νιου Χάμσαϊρ, Αϊντάχο, Γουαϊόμινγκ, Μοντάνα, Νιου Μέξικο και Ουάσιγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια). Εξ αυτών λήγουν φέτος η σύμβαση διαχείρισης λοταρίας Ουάσιγκτον, η σύμβαση, όμως, προβλέπει δυνατότητα 5ετούς επέκτασης και το 2025 λήγουν οι συμβάσεις σε Νέο Χάμσαϊρ, Νέο Μεξικό και Οχάιο ( σ.σ. με δυνατότητα 2ετούς επέκτασης).

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video