«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η JP Morgan

Μέσο περιθώριο ανόδου 28% έως τον Ιούνιο θα καταγράψουν οι μετοχές των εγχώριων τραπεζών, εκτιμά ο επενδυτικός οίκος. Οι τιμές-στόχοι, οι αποτιμήσεις και οι προοπτικές.

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η JP Morgan

Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές έχουν παρουσιάσει ισχυρή απόδοση της τάξεως του +100% σε επίπεδο δείκτη συνολικής απόδοσης από τον Ιούνιο του 2022, έναντι 30% περίπου άνοδο για τον ευρωπαϊκό δείκτη και 15% από τις αρχές του χρόνου, ενώ την ίδια στιγμή, οι μετοχές στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) είναι αμετάβλητες, επισημαίνει η JP Morgan.

Οι συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες παραμένουν θετικές (overweight), με μέσο περιθώριο ανόδου 28% έως τον Ιούνιο του 2024, ενώ οι τιμές-στόχοι είναι για την Alpha Bank τα 2,40 ευρώ, για τη Eurobank τα 2,40 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα τα 8,30 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς τα 5 ευρώ.

Η τράπεζα επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον για τον κλάδο είναι υψηλό και η ανταπόκριση από το Greece Investment Forum της JPM τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη έχει δημιουργήσει νέα προτίμηση για τις τράπεζες. Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται στις 0,7 φορές τον δείκτη P/TBV για το 2025 και δείκτη Ρ/Ε στις 6 φορές, πολύ κοντά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, που ιστορικά θεωρούνται ως το τεχνικό ανώτατο όριο.

Οι βασικοί παράγοντες που εξηγούν αυτή τη συνεχιζόμενη υπεραπόδοση είναι: 1) η ζήτηση για ελληνικά περιουσιακά στοιχεία που είναι υψηλή, όπως αντικατοπτρίζεται στις πρόσφατες συναλλαγές στην αγορά, 2) οι προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών συνεχίζουν να κινούνται υψηλότερα κατά 12% το τελευταίο τρίμηνο, ξεκινώντας από ένα χαμηλό σημείο εκκίνησης και 3) οι ελληνικές τράπεζες εμφανίζονται περίπου 40% φθηνότερες από τις αντίστοιχες της περιοχής CEEMEA, οι οποίες είναι το σημείο αναφοράς και σημαντικός τεχνικός παράγοντας στήριξης για τον κλάδο, μεσοπρόθεσμα.«Από θεμελιώδη άποψη, οι περισσότερες από τις συζητήσεις μας με τους επενδυτές επικεντρώνονται στην ευαισθησία των τραπεζών στα επιτόκια, τις καθαρές πιστωτικές προοπτικές ανάπτυξης, καθώς και την έκταση των δυνατοτήτων επιστροφής κεφαλαίου.

Το guidance για την περίοδο 2024-2026, οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του 2023, το υπόλοιπο ποσοστό του ΤΧΣ και η απόφαση του SSM σχετικά με τη διανομή μερίσματος για το περσινό οικονομικό έτος, μαζί με την επικοινωνία σχετικά με τη μελλοντική επιστροφή κεφαλαίου, θα είναι το «κλειδί» για την απόδοση των τιμών των μετοχών από εδώ και πέρα, κατά την άποψη της JP Morgan.

 

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video