ΔΑΑ: Σε αναλογία 1 προς 23 πήραν μετοχές οι Ελληνες μικροεπενδυτές

Συνολικά διατέθηκαν στους Ελληνες μικροεπενδυτές 13.500.000 μετοχές του αεροδρομίου.

ΔΑΑ: Σε αναλογία 1 προς 23 πήραν μετοχές οι Ελληνες μικροεπενδυτές

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την εισαγωγή/διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των μετοχών του ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία (παράλληλης) διάθεσης στο διεθνές και εγχώριο (ιδιωτικό) επενδυτικό κοινό, διατέθηκαν στους Ελληνες μικροεπενδυτές 13.500.000 μτχ. (στα 8,2 ευρώ/μτχ.).

Βάσει της συνδυαστικής ζήτησης/προσφοράς με τον συνολικό αριθμό ιδιωτών, η τελική αναλογία περιορίστηκε στο 1 προς 23, δηλαδή κάποιος που είχε καταβάλει χρήματα για να πάρει 1.000 μτχ., είδε στον κωδικό της χρηματιστηριακής του μόλις 43 (ανάλογη η πίστωση του κεφαλαίου που του «επιστρεφόταν»).

Σχετική διαδικασία στις περισσότερες χρηματιστηριακές (τραπεζικές, ιδιωτικές) που ενεργοποιήθηκε από εχθές το απόγευμα και που σήμερα το πρωί ο καθένας θα πρέπει να βλέπει ότι πιστώνονται στον κωδικό του.

Σημειώνεται ότι η συνολική ζήτηση, που εκδηλώθηκε από διεθνείς και Έλληνες επενδυτές στην Τιμή Διάθεσης, ξεπέρασε τα €8 δισ., σημειώνοντας υπερκάλυψη περίπου 12 φορές για το σύνολο της Συνδυασμένης Προσφοράς (συμπεριλαμβανομένων των cornerstone επενδυτών), με περισσότερες από 20.000 αιτήσεις επενδυτών στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video