Ανεβάζει στα €45 την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η Edison

Σύμφωνα με την ανάλυση, οδηγός για την κερδοφορία της εισηγμένης είναι πλέον η M Renewables (ΑΠΕ), ενώ ακολουθούν το Utility (παραγωγή και προμήθεια ενέργειας) και τα Μέταλλα.

Ανεβάζει στα €45 την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η Edison

Στα 45 ευρώ, από 36 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η Edison, με νέα έκθεσή της. Η τιμή αυτή συνιστά ανοδικό περιθώριο περίπου 30% για την ελληνική εισηγμένη.

Με την έκθεση αυτή αυξάνεται η λίστα των αναλυτών (Morgan Stanley, Citi, Piraeus, Euroxx, Optima κ.λπ.) που τους τελευταίους μήνες έχουν ανεβάσει το consensus της τιμής-στόχου της εταιρείας σε μία μέση τιμή λίγο πάνω από τα 45 ευρώ.

Ο αναλυτής της Edison επιβεβαιώνει με τη σειρά του τη διοίκηση της Mytilineos, όσον αφορά στο προφίλ κερδοφορίας της εταιρείας τα επόμενα έτη, που σε επίπεδο EBITDA εκτιμά ότι θα βρεθεί λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ το 2023 και θα προσεγγίσει το 1,2 δισ. ευρώ το 2025, με οδηγό τις στρατηγικής σημασίας συνέργειες μεταξύ Ενέργειας και Μετάλλων που καταφέρνει σταθερά να αναπτύσσει η Mytilineos.

Για την Edison, οδηγός για την κερδοφορία της Mytilineos είναι πλέον η M Renewables (ΑΠΕ), ενώ από κοντά ακολουθούν το Utility (παραγωγή και προμήθεια ενέργειας) και τα Μέταλλα. H Mytilineos, παρά το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων, καταφέρνει να παραθέτει ένα σπάνιο συνδυασμό ανάπτυξης, χαμηλής μόχλευσης (λίγο πάνω από το 1.5x EV/EBITDA για το 2023, το οποίο βαίνει σταθερά μειούμενο τα επόμενα έτη) εξαιρετικού πιστωτικού προφίλ (ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα) και ισχυρής μερισματικής απόδοσης (5-6%).

Ως εκ τούτου, η Mytilineos αποτελεί για την Edison μία μοναδική επενδυτική επιλογή ιδιαίτερα στο Energy Transition, καθώς όχι μόνο ενισχύει σταθερά τη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων αλλά τοποθετείται στρατηγικά στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως ολοκληρωμένο utility, ενώ προσφέρει στην επενδυτική κοινότητα τον ιδανικό συνδυασμό ανάπτυξης και αξίας, ο οποίος δύσκολα απαντάται είτε σε αμιγώς ενεργειακές είτε σε αμιγώς μεταλλευτικές εταιρείες.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video