Β. Λαζαράκου: Στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος η Ελληνική Κεφαλαιαγορά

Στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου πραγματοποιούν επαφές με την αγορά, εντός και εκτός Ελλάδας, με σκοπό την ταχύτερη ανάπτυξή της.

Β. Λαζαράκου: Στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος η Ελληνική Κεφαλαιαγορά

Το επενδυτικό ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας συγκεντρώνει η Ελληνική Αγορά Κεφαλαίου, ωθούμενη από τις υψηλές επιδόσεις της οικονομίας και το ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα που χαρακτηρίζει την χώρα.

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 23ο Διεθνές Insurance and Reinsurance Meeting που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Ύδρα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ωστόσο, όπως διευκρίνησε, η εγχώρια ασφαλιστική αγορά δείχνει να μην ακολουθεί αυτή την τάση.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που προωθούνται τα τελευταία χρόνια για την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου, την ταχύτερη εφαρμογή του, την καλύτερη ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας και την προστασία των επενδυτών. Πρόσθεσε δε, ότι ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής αγοράς με την προοπτική σε εύλογο χρόνο, να αυτοματοποιηθεί πλήρως.

Ήδη, στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου, όπως είπε η πρόεδρος, πραγματοποιούν επαφές με την αγορά, εντός και εκτός Ελλάδας, με σκοπό την ταχύτερη ανάπτυξή της και ταυτόχρονα στηρίζουν κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση ώστε να κατανοήσει και να προσαρμοστεί στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video