Citi: Οι εκλογές ενισχύουν σημαντικά τα ελληνικά ομόλογα

Περαιτέρω πτώση στα spreads των ελληνικών ομολόγων αλλά και νέα ώθηση σε περίπτωση αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές, αναμένει ο αμερικανικός οίκος.

Citi: Οι εκλογές ενισχύουν σημαντικά τα ελληνικά ομόλογα

Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών στηρίζει την περαιτέρω υπεραπόδοση των ελληνικών ομολόγων, εξηγεί η αμερικανική Citigroup.

Η ΝΔ ξεπέρασε τις δημοσκοπικές ενδείξεις την Κυριακή, για να βελτιώσει το ποσοστό ψήφων της από τις εκλογές του 2019. Αν και αυτό δεν ήταν αρκετό για πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής, μια επανάληψη αυτής της επίδοσης θα εξασφάλιζε τη νίκη στις δεύτερες εκλογές -πιθανότατα μέχρι τον Ιούλιο- καθώς επανέρχονται οι μπόνους έδρες.

Η Ελλάδα είναι τώρα πιθανό να δει τη συνέχιση της πολιτικής που υποστηρίζει την ισχυρή αύξηση του ΑΕΠ, τα πρωτογενή πλεονάσματα του προϋπολογισμού και τη μείωση του χρέους/ΑΕΠ. Αυτό ενισχύει την περίπτωση αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας σε επενδυτική βαθμίδα, η οποία στη συνέχεια θα ανοίξει την πόρτα για ένταξη στους δείκτες ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας και θα διευκολύνει το κούρεμα των εξασφαλίσεων με την ΕΚΤ.

«Ως εκ τούτου, μια αλλαγή άποψης και παρά την ήδη απότομη σύσφιξη των spreads των ελληνικών ομολόγων, αναμένουμε τώρα ότι τα spreads των GGB θα περιοριστούν περαιτέρω βραχυπρόθεσμα και στοχεύουμε στις 140 μ.β. για το 10ετές spread ελληνικών και γερμανικών (GGB-Bund) από 159 μ.β. στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Το spread των ελληνικών ομολόγων πιθανότατα θα σταθεροποιηθεί γύρω στις 140 μονάδες βάσης προς το παρόν. Το ελληνικό δεκαετές spread ελληνικού και γερμανικού ομολόγου έχει φτάσει στον στόχο των 140 μ.β., καθώς η αγορά έχει τιμολογήσει την πιθανότητα μιας αναβάθμισης της IG σύντομα (τρέχον spread 139 μ.β.).

«Αναμένουμε τώρα ότι αυτό το spread θα σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τις δεύτερες εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορούσαν να προκηρυχθούν για τις 25 Ιουνίου. Μια παρόμοια επίδοση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές θα μπορούσε να ωθήσει κάποια περαιτέρω σύσφιξη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video