Κλείνει το trade στα ελληνικά ομόλογα η DZ Bank

Εδωσε τα κέρδη που προσδοκούσαμε πολύ γρήγορα, τονίζει ο οίκος και συστήνει αποεπένδυση μετά και τις ελληνικές εκλογές. Πώς βλέπει το μετεκλογικό τοπίο.

Κλείνει το trade στα ελληνικά ομόλογα η DZ Bank

Η Νέα Δημοκρατία γίνεται ισχυρότερη αλλά υπολείπεται της απόλυτης πλειοψηφίας, οριακά, και άρα νέες εκλογές αναμένονται στα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει δεύτερος, εκτιμά η DZ Bank.

Tο trade στα ελληνικά ομόλογα που είχε προτείνει προεκλογικά έδωσε τα κέρδη που προσδοκούσε η τράπεζα πολύ γρήγορα και συστήνει στους επενδυτές να πάρουν τα κέρδη τους.

Οπως αναφέρει, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση με 146 έδρες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά επίσημα αποτελέσματα, χάνοντας μόλις και μετά βίας τις 151 έδρες που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, το οποίο αποτελεί μια ξεκάθαρη επιτυχία.

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κέρδισε 71 έδρες και η τρίτη ισχυρότερη δύναμη ήταν το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 41 έδρες. Το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Βαρουφάκη, το ΜέΡΑ25, το οποίο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση της τελευταίας κρίσης των αγορών για την Ελλάδα το 2015, δεν μπόρεσε να εισέλθει στο κοινοβούλιο.

Nέες εκλογές στην Ελλάδα, ώστε η ΝΔ να συνεχίσει να κυβερνά με απόλυτη πλειοψηφία

Από τη σκοπιά των επενδυτών κρατικών ομολόγων, αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα της εκλογικής βραδιάς, αν και θα χρειαστεί, πιθανόν, αρκετός χρόνος μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση. Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να έχει καλές προοπτικές επιστροφής στην κατηγορία της επενδυτικής βαθμίδας.

Το ράλι στα ελληνικά ομόλογα εξαντλήθηκε έντονα και οι στόχοι επιτεύχθηκαν, οπότε προτείνει στους επενδυτές να πάρουν τα κέρδη τους και να κλείσουν τις θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών και των γερμανικών ομολόγων.

Η αγορά των ελληνικών ομολόγων αντέδρασε στο εκλογικό αποτέλεσμα σήμερα το πρωί, εξηγεί η DZ Bank. Οι έδρες στο κοινοβούλιο και οι προοπτικές νέων εκλογών ήταν ήδη σαφείς στους επενδυτές εκ των προτέρων, συνεπώς υπάρχει λιγότερη αβεβαιότητα. Αντιθέτως, η αγορά αντανακλούσε πρόσφατα την προσδοκία επιστροφής της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, τόσο έντονα στις τιμές, ώστε οι τίτλοι των ελληνικών ομολόγων έχουν πλέον υψηλές αποτιμήσεις σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Οι αποδόσεις των δεκαετών διαπραγματεύονται σήμερα περίπου 29 μονάδες βάσης κάτω από τις αντίστοιχες αποδόσεις των ομολόγων της Ιταλίας, σχεδόν ένα νέο ιστορικό χαμηλό για το ζεύγος των αποδόσεων. Αλλά και οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών διαπραγματεύονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο 154 μονάδων βάσης έναντι των γερμανικών Bunds. Αυτό είναι παρόμοιο με τα επίπεδα στις αρχές του 2022, ακόμη και πριν η ΕΚΤ ξεκινήσει τη στροφή των επιτοκίων.

Η τελευταία εξέλιξη στα ελληνικά spreads ενέχει τον κίνδυνο η αγορά να διορθώσει έστω και λίγο. Η προσδοκία αυτή δεν βασίζεται σε καμία αβεβαιότητα σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά μάλλον στην εκτίμηση ότι το γρήγορο ράλι των ομολόγων έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό εξαντληθεί.

Ως εκ τούτου, προτείνει να κλείσουν οι επενδυτές τις ανοικτές θέσεις έναντι των ιταλικών και γερμανικών ομολόγων και να διασφαλίσουν τα κέρδη. Ακόμη και αν η συνέχεια τώρα μετά τις εκλογές και η επιστροφή της επενδυτικής βαθμίδας θα συνεχιζόταν μόνο σε θετικά σενάρια, το περαιτέρω δυναμικό κέρδους με τα ελληνικά ομόλογα είναι πιθανό να είναι μόνο μικρό, ξεκινώντας από τα τρέχοντα επίπεδα.

 

 

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video