Eurobank: Κέρδη 225,3 εκατ. στο τρίμηνο αναμένει η Optima, υποβαθμίζει σε neutral

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αναμένει καλή εκκίνηση στο έτος από την τράπεζα, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 225,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Eurobank: Κέρδη 225,3 εκατ. στο τρίμηνο αναμένει η Optima, υποβαθμίζει σε neutral

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Eurobank σε neutral από buy προχωρά η Optima Bank λόγω αποτίμησης, καθώς η τιμή της μετοχής έχει προσεγγίσει την τιμή-στόχο του 1,4 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αναμένει καλή εκκίνηση στο έτος από την τράπεζα, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 225,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Τα κέρδη θα υποστηριχθούν από υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους, χαμηλότερα λειτουργικά κόστη και προμήθειες, ενώ αναμένονται και πολύ χαμηλότερα κέρδη από συναλλαγές. 

Τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να διαμορφωθούν στα 495,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5% στο τρίμηνο και κατά 46% σε ετήσια βάση. 

Η χρηηματιστηριακή σημειώνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με discount 8% έναντι των τραπεζών της νότιας Ευρώπης και με premium 18% σε σχέση με τις ελληνικές, κάτι που αποδίδεται στην υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων. 

Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου στις 17 Μαϊου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video