Αναλυτές: Πλώρη για EBITDA 1 δισ. ευρώ έβαλε η Mytilineos

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Γιατί εκτιμάται ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για ακόμα υψηλότερες επιδόσεις τα επόμενα. Ο ρόλος των ΑΠΕ και οι συνέργειες.

Αναλυτές: Πλώρη για EBITDA 1 δισ. ευρώ έβαλε η Mytilineos

Θετικά αποτίμησαν τα οικονομικά μεγέθη ρεκόρ που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Mytilineos, επισημαίνοντας ότι οι επιδόσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο για επίτευξη κερδοφορίας EBITDA κοντά στο επίπεδο των €1 δισ. (upside +10% από το υφιστάμενο consensus).

Η υψηλή επίδοση της Mytilineos καταγράφεται σε περίοδο αρκετά χαμηλότερων ενεργειακών τιμών, αποδεικνύοντας ότι η εταιρεία, με οδηγό το καλά διαφοροποιημένο επιχειρηματικό της μοντέλο, αλλά και τις σημαντικές συνέργειες που προκύπτουν μεταξύ των δύο της κλάδων, Ενέργειας και Μετάλλων, μπορεί πλέον να κατοχυρώνει υψηλή κερδοφορία κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.

Εξίσου σημαντικό ρόλο, εκτιμούν οι αναλυτές, στο νέο επίπεδο κερδοφορίας, παίζει και το γεγονός ότι η εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, ξεδιπλώνει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο με μεγάλες επενδύσεις ανά τον κόσμο, κυρίως σε ΑΠΕ, το αποτέλεσμα των οποίων πλέον καρποφορεί και οδηγεί τη Mytilineos σε νέα, ακόμα υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας από τα σημερινά.

Η επίδοση των €225 εκάτ. στο Α’ τρίμηνο του έτους, ετησιοποιημένη, αγγίζει τα €900 εκατ, σε επίπεδο EBITDA, για το 2023. Αν στο τελευταίο συμπεριλάβουμε τόσο την εποχικότητα (το α' τρίμηνο συνήθως είναι πιο αδύναμο από τα γ’ και δ’ τρίμηνα του έτους), τη σταθερή ενδυνάμωση του Τομέα των ΑΠΕ, όσο και την κερδοφορία που αναμένουν οι αναλυτές από το νέο σταθμό CCGT, αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη συνεισφορά του CCGT του Αγίου Νικολάου στα επόμενα τρία τρίμηνα, δημιουργείται το μίγμα που πείθει τους αναλυτές ότι η κερδοφορία της Mytilineos θα κινείται σταθερά ανοδικά τα επόμενα τρίμηνα και χρόνια.

Τέλος, θετικά σχολιάστηκε η αποτύπωση των αποτελεσμάτων σε δύο Κλάδους ΕNERGY – METALS, δίνοντας με έμφαση το κεντρικό μήνυμα του εταιρικού μετασχηματισμού.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video