Πρωτιά της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην κατάταξη των ΑΧΕ τον Απρίλιο

Πρώτη τερμάτισε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην κατάταξη των χρηματιστηριακών τόσο στις συναλλαγές του Απριλίου όσο και στο α’ τετράμηνο του 2023.

Πρωτιά της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στην κατάταξη των ΑΧΕ τον Απρίλιο

Στην πρώτη θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον μήνα Απρίλιο και στο πρώτο τετράμηνο του 2023.

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Απρίλιο, με μερίδιο αγοράς που προσεγγίζει το 22% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη επίσης το πρώτο τετράμηνο, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 22% επίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα ανήλθε σε 549,16 εκ. ευρώ και το μερίδιο αγοράς διαμορφώθηκε στο 21,81%. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 14,81% και στην τρίτη θέση η Euroxx Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς 13,71%.

Στο πρώτο τετράμηνο του έτους, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 3,59 δισ. ευρώ και μερίδιο 21,68%, με τη Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 16,29% και τη Euroxx Xρηματιστηριακή με 13,60%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ κατέκτησε το 2022 την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών για τέταρτη συνεχή χρονιά, με μερίδιο που υπερέβη το 23% ενώ ηγείται της αγοράς σταθερά από το 2019 και ενισχύει κάθε χρόνο το μερίδιό της, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

*Ο πίνακας με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για τον Απρίλιο και το πρώτο τετράμηνο του έτους, δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video