Ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Eurobank Equities

Γιατί η χρηματιστηριακή αναμένει κίνηση των ελληνικών τραπεζών σε υψηλότερα επίπεδα το επόμενο διάστημα. Αυξάνει τις προβλέψεις της για καθαρά κέρδη και έσοδα από τόκους. Οι νέες τιμές-στόχοι.

Ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Eurobank Equities

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί τη σύσταση «αγορά». 

Η χρηματιστηριακή ανεβάζει τον στόχο για τη μετοχή της Αlpha Bank στο 1,66 από 1,63 ευρώ, για την Εθνική στα 5,90 από 5,01 ευρώ και για την Πειραιώς στα 3,24 από 2,47 ευρώ

 

Η Eurobank Equities σημειώνει ότι η παγκόσμια τραπεζική αναταραχή δοκίμασε την ανθεκτικότητα του κλάδου, προκαλώντας πτώση 20% στις μετοχές τους τον Μάρτιο. Με τις αγορές πιο ήρεμες και την εμπιστοσύνη στον κλάδο να αποκαθίσταται σταδιακά, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι έχει βελτιωθεί η ορατότητα για την κερδοφορία τους, όπως αποτυπώνεται και στην ανάκαμψη 8% για τον τραπεζικό δείκτη από τα χαμηλά του Μαρτίου. 

Με τις ελληνικές τράπεζες να στηρίζονται από έναν συνδυασμό ισχυρής ρευστότητας, υψηλών κεφαλαιακών μαξιλαριών και μικρότερο ρίσκο στα χαρτοφυλάκια χορηγήσεων (μικρότερη έκθεση στο real estate σε σχέση με άλλες αγορές), οι προοπτικές τους παραμένουν άθικτες, τονίζει. 

Ανεβάζει τις προβλέψεις

Η χρηματιστηριακή αυξάνει τις προβλέψεις της για τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του κλάδου το 2023-24 κατά 12,6%. Παράλληλα, ενισχύει τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά έσοδα από τόκους του 2023 κατά 9% και του 2024 κατά 4%, αναμένοντας πλέον αύξηση των ΝΙΙ κατά 21% φέτος, λόγω της εκτιμώμενης ανόδου των χορηγήσεων κατά 5% αλλά και της βελτίωσης των περιθωρίων. 

Οι αποτιμήσεις

Η Eurobank Equities επισημαίνει ότι παρά την υπεραπόδοση των ελληνικών τραπεζών σε σχέση με την ευρωπεριφέρεια από τις αρχές του έτους, οι αποτιμήσεις τους παραμένουν περιορισμένες, με έκπτωση άνω του 20%. 

Με την έμφαση των επενδυτών να μετατοπίζεται από τα κεφάλαια στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων (RoTE), οι τράπεζες αναμένεται να βελτιώσουν τις αποτιμήσεις τους καθώς είναι σε τροχιά για διψήφιο δείκτη RoTE το 2023. 

Ως εκ τούτου, διατηρεί τη σύσταση "buy" για τις μετοχές, με τον αστερίσκο ότι είναι ευαίσθητες σε μεταβολές στο επενδυτικό κλίμα, ιδίως ενόψει των ελληνικών εκλογών στις 21 Μαΐου. 

Μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, η Πειραιώς προσφέρει το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου ως την τιμή-στόχο, παρά την πρόσφατη υπεραπόδοσή της, που οφείλεται στην ισχυρότερη πρόοδο που καταγράφει σε τομείς όπως η ποιότητα ενεργητικού, η απόδοση ιδίων κεφαλαίων και η δημιουργία κεφαλαίων. 

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video