Société Générale: Ποιες αλλαγές έρχονται στον MSCI Greece

Μείωση του αριθμού των ελληνικών μετοχών στους δείκτες MSCI αλλά και μείωση στη στάθμιση του εγχώριου δείκτη στις αναδυόμενες αγορές προβλέπει ο γαλλικός οίκος.

Société Générale: Ποιες αλλαγές έρχονται στον MSCI Greece

Η γαλλική τράπεζα στους τελευταίους υπολογισμούς της πιθανολογεί την έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής, χωρίς ωστόσο την προσθήκη κάποιου τίτλου όπως π.χ. της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις είναι πολύ κοντά στο ενδεχόμενο προσθήκης στον μεγάλο δείκτη της χώρας.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Société Générale, οι πιθανές εκροές από την έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής θα προσεγγίσουν τα 64 εκατ. δολάρια. Βάσει της αξίας και της συναλλακτικής δραστηριότητας για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, οι εκροές αντιστοιχούν σε 24 ημέρες συναλλαγών. Παρότι δεν αναφέρεται, είναι πολύ πιθανό η έξοδος της Τέρνα Ενεργειακής, αν συμβεί, να ανοίξει τον δρόμο στην Τράπεζα Πειραιώς, είτε σε αυτό είτε στο επόμενο rebalancing του Αυγούστου, για είσοδο στον MSCI Greece.

Αυτό θα οδηγήσει σε οριακή μείωση της στάθμισης της Ελλάδας στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών συνολικά, κατά 0,019%. Παρότι για την Τέρνα Ενεργειακή η SoGen δεν αναφέρει κάτι ως λόγο εξόδου από τον δείκτη, μόνο το μέγεθος θα μπορούσε να δικαιολογεί μια έξοδο, σε περίπτωση που υπάρξει μείωση της τιμής της μετοχής της εταιρείας στο επόμενο διάστημα.

Οι αποτιμήσεις και οι τρέχουσες συμμετοχές στον δείκτη MSCI Greece Standard

Ο εγχώριος δείκτης MSCI Greece Standard αποτιμάται με 7,35 φορές σε όρους δείκτη Ρ/Ε και 7,70 φορές σε δείκτη forward Ρ/Ε, ενώ ο πολλαπλασιαστής λογιστικής αξίας είναι στις 1,05 φορές, με τη μερισματική απόδοση σε 2,50%.

Ο δείκτης MSCI Emerging Markets, αντίθετα, εμφανίζει σημαντικό premium και αποτιμάται με 12,37 φορές σε όρους δείκτη Ρ/Ε και 11,84 φορές σε δείκτη forward Ρ/Ε, ενώ ο πολλαπλασιαστής λογιστικής αξίας είναι στις 1,61 φορές, με τη μερισματική απόδοση σε 3,32%. Επίσης, ο δείκτης MSCI ACWI διαπραγματεύεται με ισχυρό premium και αποτιμάται με 18,06 φορές σε όρους δείκτη Ρ/Ε και 11,84 φορές σε δείκτη forward Ρ/Ε, ενώ ο πολλαπλασιαστής λογιστικής αξίας είναι στις 2,61 φορές, με τη μερισματική απόδοση σε 2,24%.

Βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων της MSCI, οι δέκα μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Greece είναι η Eurobank Holdings με ποσοστό συμμετοχής 13,8%, ΟΠΑΠ με ποσοστό συμμετοχής 12,91%, ΟΤΕ με ποσοστό συμμετοχής 11,73%, Mytilineos με ποσοστό συμμετοχής 11,44%, Alpha Services and Holdings με ποσοστό συμμετοχής 10,96%, Εθνική Tράπεζα της Ελλάδος με ποσοστό συμμετοχής 10,71%, Jumbo με ποσοστό συμμετοχής 9,85%, ΔEΗ με ποσοστό συμμετοχής 7,32%, Motor Oil Hellas με ποσοστό συμμετοχής 6,30% και Terna Energy με ποσοστό συμμετοχής 4,97%.

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video