Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε Β η Fitch

Το outlook της αξιολόγησης παραμένει θετικό, παρά την αναβάθμιση, σημειώνει ο οίκος. Τι αναμένει για την κερδοφορία της τράπεζας.

Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε Β η Fitch

Σε Β από Β- αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς η Fitch σε έκθεσή της μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας την Παρασκευή και την αναβάθμιση του rating για Alpha, Εθνική και Eurobank

Το outlook της αξιολόγησης παραμένει θετικό, παρά την αναβάθμιση, σημειώνει ο οίκος. 

Η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχιζόμενη πρόοδο της Πειραιώς στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και την ενίσχυση των κεφαλαιακών δεικτών μέσω βελτίωσης της κερδοφορίας και κινήσεων στη διαχείριση κεφαλαίων. Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξημένα «μαξιλάρια» έναντι των ελάχιστων κεφαλαιακών απαιτήσεων. 

Το θετικό outlook αντανακλά την προσδοκία ότι το πρόσθετο ξεκαθάρισμα στην ποιότητα ενεργητικού και η βελτίωση της κερδοφορίας θα ενισχύσουν περαιτέρω την κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς, που είναι πιο αδύναμη από τους ανταγωνιστές της. Η αναμενόμενη ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας το 2023, ακόμη και στο πλαίσιο της κυρίαρχης αβεβαιότητας, στηρίζουν περαιτέρω την αναβάθμιση. 

 

 

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video