Οι έξι κορυφαίες επιλογές της Piraeus Securities

Τα top picks της από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου για το 2023 καταθέτει η χρηματιστηριακή. Οι δύο προσθήκες και τι περιθώρια ανόδου υπολογίζει. Οι τιμές-στόχοι και οι καταλύτες.

Οι έξι κορυφαίες επιλογές της Piraeus Securities

Η Piraeus Securities επιλέγει για το 2023 τους τίτλους των Jumbo, Motor Oil, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Τιτάν (από τις μη χρηματοοικονομικές εταιρείες).

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την Jumbo στη λίστα των κορυφαίων επιλογών και αυξάνει την τιμή-στόχο στα 21,50 ευρώ ανά μετοχή (από 19,50 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως), με συνολική αναμενόμενη απόδοση 35%.

Η αύξηση στην τιμή-στόχο ενσωματώνει μια χαμηλότερη από την αρχικά αναμενόμενη συρρίκνωση του μικτού περιθωρίου κέρδους το 2022 και το 2023, καθώς ο όμιλος κατάφερε να αντιμετωπίσει καλά τις αυξημένες τιμές των πρώτων υλών και των ναύλων.

Διατηρεί τη Motor Oil στη λίστα των κορυφαίων επιλογών (ήταν η μετοχή με την καλύτερη απόδοση στις μετοχές που παρακολουθεί το 2022, με συνολική απόδοση 66%). Με βάση την τρέχουσα τιμή-στόχο των 25,70 ευρώ ανά μετοχή, η συνολική αναμενόμενη απόδοση είναι περίπου 15%, ωστόσο τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης για μια παρατεταμένη περίοδο που συνεπάγεται το ισχυρό ξεκίνημα του έτους και το μεταβατικό σχέδιο ύψους €4 δισ. που περιλαμβάνεται μόνο εν μέρει στις εκτιμήσεις της, υποδηλώνουν σημαντική άνοδο στην αποτίμηση.

Διατηρεί τη Μυτιληναίος στη λίστα των κορυφαίων επιλογών (ήταν μία από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις το 2022 με συνολική απόδοση 36% παρά τη μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια του έτους ως αποτέλεσμα αδικαιολόγητων ανησυχιών για τη διαθεσιμότητα του φυσικού αερίου). Η τρέχουσα τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 26,30 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου 10% μετά από νέο ράλι από την αρχή του έτους. Ο νέος καταλύτης για τη μετοχή στο μέλλον θα πρέπει να είναι η πεποίθηση της αγοράς ότι το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο υποστηρίζει ένα υψηλότερο επίπεδο βιώσιμων κερδών συνδυάζοντας σταθερή αύξηση κερδών με σταθερό ισολογισμό και υγιή μερισματική απόδοση τουλάχιστον 5%.

Διατηρεί τον ΟΠΑΠ στη λίστα των κορυφαίων επιλογών, με την τιμή-στόχο στα 16,80 ευρώ ανά μετοχή, με συνολική αναμενόμενη απόδοση 34,8%. Επισημαίνει i) τις πλούσιες διψήφιες μερισματικές αποδόσεις, ii) το online λανσάρισμα των αριθμητικών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου φέτος, που αναμένεται να οδηγήσει σε online διείσδυση 4% για το έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, iii) την ευνοϊκή σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο πέρυσι και iv) το λανσάρισμα του Euro Jack pot στο τέλος του 2023 - αρχές του 2024, που θα πρέπει να οδηγήσει σε ετήσιο GGR ύψους 50 εκατ. ευρώ στην πλήρη λήξη (μετά από μια τριετία).

Προσθέτει τη ΔΕΗ στη λίστα των κορυφαίων επιλογών, με τιμή-στόχο στα 15 ευρώ, λόγω του μεγάλου discount αποτίμησης μετά την πτώση της τιμής της μετοχής κατά 30% κατά τη διάρκεια του 2022, εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου ενεργειακής κρίσης που είχε αρνητικό αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω των αυξημένων αναγκών ρευστότητας. Η ΔEΗ βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της ENEL Ρουμανίας, η οποία θα οδηγήσει σε σημαντική επαναξιολόγηση της μετοχής. Στα τρέχοντα επίπεδα, η ΔEΗ διαπραγματεύεται κάτω από 4 φορές το 2023 σε όρους EV/EBITDA, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλο discount σε σχέση με τους Ευρωπαίους ομολόγους της.

Τέλος, προσθέτει την Titan Cement International στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές, ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 19 ευρώ ανά μετοχή (από 17,30 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως), με συνολική αναμενόμενη απόδοση 35%. Αυξάνει την τιμή-στόχο για να ενσωματώσει την επιτυχή εφαρμογή των αυξήσεων των τιμών το 2022, που μετριάζει τις επιπτώσεις του αυξημένου κόστους ενέργειας, εργασίας και μεταφοράς, τη σταδιακή αποκλιμάκωση του ενεργειακού κόστους, μια πιθανή σταθεροποίηση των επιτοκίων το 2023 που θα πρέπει να οδηγήσει σε ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών και την έναρξη νέων έργων υποδομής στις ΗΠΑ από το β’ εξάμηνο φέτος.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video