Στα top picks της Eurobank Equities η Mytilineos, νέα τιμή-στόχος

Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα-ρεκόρ για το 2022 ενώ υπάρχει ακόμα σημαντική αξία στη μετοχή, καθώς η αποτίμηση παραμένει ελκυστική, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Στα top picks της Eurobank Equities η Mytilineos, νέα τιμή-στόχος

Στις κορυφαίες της μετοχικές επιλογές τοποθετεί τον τίτλο της Mytilineos η Eurobank Equities, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο «Καθ' οδόν για EBITDA 1 δισ. ευρώ». 

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση "buy" για τη μετοχή ενώ ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 30,5 από 25,6 ευρώ (και τρέχουσα τιμή στο ταμπλό στα 24,4 ευρώ), βλέποντας περιθώριο ανόδου 28,2% και περιθώριο συνολικής απόδοσης 33,4%, αν συνυπολογιστεί και η αναμενόμενη διανομή μερίσματος. 

Οπως αναφέρει, η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα-ρεκόρ για το 2022 ενώ υπάρχει ακόμη σημαντική αξία στη μετοχή, καθώς η αποτίμηση παραμένει ελκυστική: Η μετοχή διαπραγματεύεται κάτω από 5,5 φορές το EV/EBITDA, με discount 25-30% έναντι επιλεγμένων ανταγωνιστικών εταιρειών παρά τις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές και την ανάδυση της εισηγμένης ως «παίκτη» στις αγορές αναδυόμενων αγορών. 

Η επενδυτική περίπτωση στηρίζεται και στην εντυπωσιακή μερισματική απόδοση της τάξεως του 5-6% έναντι επιπέδων 3% που προσφέρουν οι ανταγωνιστές. 

Η χρηματιστηριακή προχωρά σε σημαντικές αναβαθμίσεις στις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρείας, προβλέποντας EBITDA ύψους 907 εκατ. ευρώ εφέτος και άνω του 1 δισ. ευρώ το 2024.   

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video