Παπουτσάνης: Εκτίναξη κερδών «βλέπει» η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή

Η γνωστή ΑΧΕΠΕΥ αναμένει το 2023 για την Παπουτσάνη όχι μόνο σημαντική αύξηση των πωλήσεων, αλλά και αξιοσημείωτη διεύρυνση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους (EBITDA margin).

Παπουτσάνης: Εκτίναξη κερδών «βλέπει» η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή

Στα τρία ευρώ (από 2,92 προηγουμένως) ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη σαπωνοποιία Παπουτσάνης η Χρυσοχοΐδης Χρηματιστηριακή, μετά την παρουσίαση της εισηγμένης εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τη γνωστή ΑΧΕΠΕΥ, η Παπουτσάνης προβλέπεται για τα επόμενα χρόνια να αυξάνει ετησίως τις πωλήσεις της κατά 14% (με δεδομένο άλλωστε και το υπάρχον περιθώριο παραγωγικής δυναμικότητας στη μονάδα της Αυλίδας), ενώ προχώρησε και σε κάποιες μειώσεις στα προβλεπόμενα έξοδα.

Ειδικότερα, για το 2023 αναμένει όχι μόνο σημαντική αύξηση των πωλήσεων, αλλά και αξιοσημείωτη διεύρυνση του λειτουργικού περιθωρίου κέρδους (EBITDA margin).

Συγκεκριμένα, για φέτος προβλέπει κύκλο εργασιών 80,7 εκατ. ευρώ (70,8 εκατ. πέρυσι), EBITDA 12,4 εκατ. (8,66 εκατ. εκτίμηση για πέρυσι) και καθαρά κέρδη 7,89 εκατ. ευρώ (εκτίμηση για 5 εκατ. ευρώ πέρυσι, δηλαδή μια αύξηση 58%).

Τέλος, η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ένα φετινό μέρισμα ύψους 0,07 ευρώ και ένα επενδυτικό πρόγραμμα 7 εκατ. ευρώ για τη διετία 2023-2024.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video