Πιστοποίηση CFA για 33 αναλυτές στην Ελλάδα

Τι έγινε στην τελετή απονομής νέων τίτλων επαγγελματικής πιστοποίησης CFA

Πιστοποίηση CFA για 33 αναλυτές στην Ελλάδα

Η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece) είχε την ιδιαίτερη χαρά να τιμήσει τους νέους επιτυχόντες του τίτλου επαγγελματικής πιστοποίησης CFA (Chartered Financial Analyst), την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, 2022.

Η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA, ως το επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του CFA Institute στην Ελλάδα, απένειμε τον τίτλο της πιστοποίησης CFA σε 33 νέους charterholders, οι οποίοι συμπλήρωσαν εντός του 2022 τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για την απονομή του τίτλου, ήτοι την επιτυχή εξέταση και στα τρία εκπαιδευτικά επίπεδα (levels) καθώς και την κατ’ ελάχιστη 4.000 ωρών εργασιακής εμπειρίας σε συναφές αντικείμενο.

Επίσημοι προσκεκλημένοι και ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Alexander Singer, CFA, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA καθώς και πρώτος πρόεδρός της και ο κ. Θεοφάνης Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ. Ο κ. Singer, μίλησε για την αύξηση της αναγνώρισης του τίτλου CFA στην Ελλάδα σε σύγκριση με τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της Ένωσης και για τα οφέλη που απολαμβάνουν οι κάτοχοι του τίτλου στην Ελληνική αγορά. Από την πλευρά του, ο κ. Μυλωνάς έδωσε τις προβλέψεις του για την αναπτυξιακή προοπτική της αγοράς διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα και για τη σημαντικότητα να υπάρχει συνεργασία με κατόχους του τίτλου CFA.

Η Πρόεδρος της Ένωσης κα. Βιολέτα Σπυροπούλου, CFA συνεχάρη τους επιτυχόντες και τους καλωσόρισε στo παγκόσμιo δίκτυο επαγγελματιών του CFA Institute και στο τοπικό δίκτυο της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA. Επίσης, τόνισε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα γνώσεων και εξειδίκευσης που απέκτησαν οι νέοι κάτοχοι της επαγγελματικής πιστοποίησης CFA πετυχαίνοντας το στόχο τους έναντι των άλλων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου και ανέλυσε τα κύρια χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους κατόχους της πιστοποίησης CFA, τα οποία αφορούν κυρίως την ηθική, την ακεραιότητα και την αξιοπιστία στην επαγγελματική τους συμπεριφορά. Τέλος η κα Σπυροπούλου αναφέρθηκε στην απαιτητική διαδρομή για την απόκτηση του τίτλου CFA εν μέσω της πανδημίας και συνεχάρη τους νέους κατόχους για την επίτευξη αυτού του ορόσημου για την μετέπειτα επαγγελματική και προσωπική τους εξέλιξη.

Η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA θα ήθελε να συγχαρεί για άλλη μια φορά τους νέους επιτυχόντες και να τους παροτρύνει να συνεχίσουν να προάγουν το ύψιστο επίπεδο επαγγελματισμού και ηθικών προτύπων στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, όπως πρεσβεύουν οι αρχές του CFA Institute.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video