Ανοδος στη Wall Street

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες, με τη Fed να παραμένει στο προσκήνιο. Σε θετικό έδαφος το δολάριο. Κάτω από τα $90 το Brent. Διολισθαίνει ο χρυσός. Στο 3,31% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανοδος στη Wall Street

Άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές νέων επιθετικών αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed και ενώ ένας δείκτης του δολαρίου κινείται σε επίπεδο-ρεκόρ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,97% στις 31.433 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,18% υψηλότερα στις 11.681 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,07% στις 3.950 μονάδες. 

Τα futures της Wall διολίσθησαν νωρίτερα σε αρνητικό έδαφος, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η δέσμευση του Τζερόμ Πάουελ να μειώσει τον πληθωρισμό μπορεί να σημαίνει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες τον Σεπτέμβριο.

Οι αγορές ανέμεναν ότι η Fed θα αρχίσει να κάνει μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τον Σεπτέμβριο αλλά πλέον προεξοφλούν πιθανότητα 86% για αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση αυτού του μήνα. 

Εν τω μεταξύ, αναλυτές της Goldman Sachs προειδοποίησαν την Τετάρτη ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμα τελειώσει για τις διεθνείς αγορές μετοχών. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε 12,6%, στα 70,6 δισ. δολάρια.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ενισχύθηκαν 0,2% στα 259,3 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές διολίσθησαν 2,9% στα 329,9 δισ. δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η Fed ανακοίνωσε ότι οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ παραμένουν αδύναμες και αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω το επόμενο έτος, ενώ η αύξηση των τιμών έδειξε σημάδια επιβράδυνσης τον Αύγουστο. 

«Οι προοπτικές για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη παρέμειναν γενικά αδύναμες, με τις επιχειρήσεις να αναφέρουν ότι αναμένουν περαιτέρω μείωση της ζήτησης τους επόμενους έξι έως δώδεκα μήνες» σημειώνεται στην έκθεση Beige Book η οποία καταγράφει την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Τα επίπεδα τιμών «παρέμειναν πολύ αυξημένα», αλλά εννέα περιφέρειες ανέφεραν κάποιο βαθμό συγκράτησης στον πληθωρισμό.

Στα εμπορεύματα, η αμερικανική ποικιλία του αργού πετρελαίου βουτάει 4,5% στα 82,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρεί κάτω από τα 90 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Ο χρυσός υποχωρεί 0,22% στα 1.709 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,98 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,31%.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video