Χρηματιστήριο: Σε τεχνικό σταυροδρόμι ο Γενικός Δείκτης

Ποιες είναι τώρα οι νέες στηρίξεις και ζώνες άμυνας. Τα επίπεδα που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη νέας ανοδικής προσπάθειας. Η κρίσιμη μάχη στα όρια των 900 μονάδων και οι δύο εν δυνάμει εναλλακτικές δόκιμες κυματικές μετρήσεις.

Χρηματιστήριο: Σε τεχνικό σταυροδρόμι ο Γενικός Δείκτης

Η οικονομική επίδοση του τρίτου τριμήνου της οικονομίας και οι επιδόσεις των επιχειρήσεων στο δεύτερο τρίμηνο εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στην αγορά μετοχών.

Ο Αύγουστος έχει ξεκινήσει δυναμικά με κέρδη πάνω από 5% και τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. να έχει τις 960 μονάδες στο «στόχαστρο». Οι ελληνικές μετοχές έχουν ανακάμψει κατά πάνω από 10% από τα χαμηλά του Ιουνίου, ξεπερνώντας την άνοδο του Stoxx Europe 600 (8%). Το short covering και οι περιορισμένοι όγκοι είναι πιθανό να έχουν συμβάλει, βοηθώντας το ΧΑ να διαγράψει τις απώλειες του έτους.

Δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις ροές αερίου και αν ο πληθωρισμός αποδειχτεί επίμονος, η αγορά θα παραμείνει επιρρεπής σε διακυμάνσεις που θα σχετίζονται με τις εκτιμήσεις για τη στάση της Fed και της ΕΚΤ.

Καθαρά τεχνικά, ο Δημήτρης Τσάντος, μέλος της τεχνικής ομάδας ανάλυσης της Elliott Wave Trader και της Elliott Wave International της ομάδας του Prechter, επισημαίνει ότι η τεχνική εικόνα του Γενικού Δείκτη δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη και υπάρχουν εν δυνάμει δύο εναλλακτικές δόκιμες κυματικές μετρήσεις.

Από τη μια πλευρά για τους αγοραστές, ο βασικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπόρεσε να κρατήσει τη σημαντική περιοχή στα πέριξ των 760 μονάδων, το οποίο ήταν και το κρίσιμο σημείο για περαιτέρω πτώση και θα έδινε το προβάδισμα στην πλευρά των πωλητών. Δεδομένου ότι ο Γενικός Δείκτης μπόρεσε να κρατήσει την κυρία ζώνη στήριξης των 760 μονάδων και έκτοτε με ένα ανοδικό σερί στο οποίο μπορούμε να μετρήσουμε πέντε ανοδικά κύματα, συνεπώς κύμα 1, οι αγοραστές ανέκτησαν το προβάδισμα για περαιτέρω ανοδική συνέχεια. Αυτό που απομένει τώρα για τους αγοραστές είναι στην επικείμενη διόρθωση που θα προκύψει να παραμείνει αλώβητη η ζώνη στήριξης των 825 - 855 μονάδων ως κύμα 2. Η ανοδική διάσπαση των 952 μονάδων δίνει ξεκάθαρα το προβάδισμα στους αγοραστές και εφόσον αυτό επιτευχθεί, ο επόμενος στόχος για τους αγοραστές η περιοχή των 1.000 - 1.100 μονάδων.

Στον αντίποδα, οι πωλητές μπορούν να ελπίζουν σε μια απευθείας ανοδική συνέχεια (η κόκκινη μέτρηση στα διαγράμματά μας) προς την περιοχή των 930 - 950 μονάδων, με τον εν δυνάμει διορθωτικό σχηματισμό ως expanded flat, που ταιριάζει και με την κατεύθυνση Stoxx Europe 600 και Euro Stoxx 50.

Για όσο βρισκόμαστε χαμηλότερα των 952 μονάδων, επίπεδο στο οποίο είναι το προηγούμενο διορθωτικό, οι πωλητές ελπίζουν σε περαιτέρω πτώση. Σε κάθε περίπτωση, η καθοδική διάσπαση των 825 μονάδων δίνει το προβάδισμα και πάλι στους πωλητές.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video