Πώς στήθηκε από τα hedge funds το ράλι αντίδρασης στις ΗΠΑ

Traders της Goldman Sachs, της Morgan Stanley και της JPMorgan Chase αποκαλύπτουν τους λόγους του ράλι που προσέθεσε κεφαλαιοποίηση 7 τρισ. δολαρίων και προειδοποιούν για τη συνέχεια. «Δεν βγήκαμε από το δάσος», λέει η Nomura.

Πώς στήθηκε από τα hedge funds το ράλι αντίδρασης στις ΗΠΑ

Οι επενδυτές υψώνουν κόκκινες σημαίες για το ράλι στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ που έχει προσθέσει περισσότερα από 7 τρισεκατομμύρια δολάρια στην αξία των αμερικανικών μετοχών από τον Ιούνιο. Μεγάλο μέρος της ανόδου αποδίδεται σε hedge funds που έκλεισαν πτωτικά στοιχήματα και όχι στην πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα για αγορές.

Οι traders της Goldman Sachs, της Morgan Stanley και της JPMorgan Chase έχουν προειδοποιήσει τους πελάτες τις τελευταίες ημέρες ότι η ανάκαμψη των μετοχών δεν στηρίζεται στην εμπιστοσύνη ότι η άνοδος μπορεί να διαρκέσει, όπως προκύπτει από συνεντεύξεις με traders και εκθέσεις που είδαν οι Financial Times.

Αντίθετα, το ράλι - συμπεριλαμβανομένης της φρενήρης έκρηξης και της κατάρρευσης των μετοχών meme που θυμίζει τις περσινές καταστροφικές ημέρες της αγοράς - τροφοδοτήθηκε από hedge funds που καλύπτουν βραχυπρόθεσμα στοιχήματα δομημένα για να επωφεληθούν από την πτώση της αγοράς νωρίτερα φέτος.

Η Morgan Stanley και η JPMorgan ανακάλυψαν ότι οι πελάτες πουλούσαν ακόμη και μακροπρόθεσμα στοιχήματα, υποδηλώνοντας ότι δεν πιστεύουν ότι το ράλι μπορεί να διαρκέσει. Ορισμένοι ήδη στοιχηματίζουν ότι η ανάκαμψη θα σταματήσει, με τα hedge funds που είναι πελάτες της Goldman να επαναφορτώνουν τα στοιχήματά τους σε πτώση.

«Η ρητορική έχει μετατραπεί σε λιγότερο αρνητική, αλλά οι ροές που έχουμε δει ήταν όλες short covering», είπε ένας τραπεζίτης σε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους. «Αν πίστευαν πραγματικά στο ράλι, θα αγόραζαν long και δεν το βλέπουμε αυτό».

Ο Justin Cummings, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στο family office Savoy Capital, δήλωσε: «Δεν υπάρχει πραγματική συνέχεια από long only ή βασικούς αγοραστές, οι οποίοι είναι κυρίως στο περιθώριο».

Τις τελευταίες ημέρες, οι επενδυτές έχουν γοητευτεί από την άνοδο των όγκων συναλλαγών δικαιωμάτων προαίρεσης καθώς και από το ράλι των μετοχών των εταιρειών που επλήγησαν περισσότερο από το sell-off φέτος, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις μετοχές που είχαν υποστεί μεγάλο σορτάρισμα από hedge funds.

Σε μια ένδειξη της ασθενούς εικόνας, οι αγορές υποχώρησαν την Παρασκευή με τον Nasdaq Composite να κλείνει με πτώση 2,6% για την εβδομάδα, τερματίζοντας ανοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,2%, ανεβάζοντας τις απώλειές του για το έτος μέχρι τώρα πάνω από το 11%.

Οι traders στη Wall Street προειδοποίησαν ότι οι περιστροφές στην αγορά θα μπορούσαν να αυξηθούν, ιδιαίτερα καθώς ένας μεγάλος όγκος options λήγει την Παρασκευή.

Πουθενά η αναταραχή στην αγορά δεν ήταν τόσο εμφανής όσο στις μετοχές του προβληματικού λιανοπωλητή Bed Bath & Beyond, ενός αγαπημένου meme. Οι όγκοι συναλλαγών στη μετοχή πολλαπλασιάστηκαν αυτόν τον μήνα με ασυνήθιστο τρόπο και την Τετάρτη εκτινάχθηκαν για λίγο στα 30 δολάρια ανά μετοχή - υπερδιπλασιασμός για το έτος. Έκτοτε, αρκετοί επενδυτές έχουν εξαργυρώσει, συμπεριλαμβανομένου του φοιτητή Jake Freeman, ο οποίος κέρδισε 110 εκατομμύρια δολάρια από τη μετοχή.

Η αποκάλυψη απόκτησης μεριδίου της φαρμακευτικής εταιρείας Mind Medicine από τον Freeman ήταν αρκετή για να προσελκύσει άλλους επενδυτές στη μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης, οδηγώντας για λίγο στην άνοδο της μετοχής κατά 78% την Πέμπτη.

Μια τέτοια ξέφρενη δραστηριότητα παρέχει ελάχιστη διαβεβαίωση στους επενδυτές που αναζητούν ενδείξεις ότι το bear market ράλι στον S&P 500 και τον Nasdaq Composite μπορεί να διατηρηθεί, ιδιαίτερα καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Federal Reserve αυξάνουν τα επιτόκια για να επιβραδύνουν την οικονομία των ΗΠΑ.

Οι διαχειριστές ήλπιζαν όλο το χρόνο σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι μπορούν να ορμήσουν ξανά στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, αλλά αντ' αυτού αντιμετώπισαν μια θολή εικόνα από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ που προσπαθούν να περιορίσουν τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό.

«Δεν έχουμε βγει από το δάσος ακόμα», είπε ο Charlie McElligott, στρατηγός της Nomura.

Πηγή: www.Euro2day.gr

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video