BIS: Oι κεντρικές τράπεζες ίσως πρέπει να εκδώσουν το δικό τους bitcoin

H άνθηση των ψηφιακών νομισμάτων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη από τις κεντρικές τράπεζες, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.

BIS: Oι κεντρικές τράπεζες ίσως πρέπει να εκδώσουν το δικό τους bitcoin
Οι κεντρικές τράπεζες ίσως χρειαστεί μια ημέρα να εκδώσουν το δικό τους ψηφιακό νόμισμα, υποστηρίζει η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στην τριμηνιαία της έκθεση.

«Το αν μια κεντρική τράπεζα πρέπει ή δεν πρέπει να προσφέρει μια ψηφιακή εναλλακτική στο ρευστό είναι πιο πιεστικό ερώτημα σε χώρες όπως η Σουηδία, όπου η χρήση ρευστού μειώνεται με γοργούς ρυθμούς» σημειώνεται στην έκθεση.

«Αλλά όλες οι κεντρικές τράπεζες μπορεί στο τέλος να πρέπει να αποφασίσουν αν έχει νόημα να εκδώσουν ψηφιακά νομίσματα» επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Όπως μεταδίδει το Business Insider, το επιχείρημα της έκθεσης υπέρ των ψηφιακών νομισμάτων βασίζεται σε δύο ανάγκες. Στην ανάγκη των καταναλωτών για ανωνυμία και στην ανάγκη των θεσμών για αποτελεσματικότητα.

Η BIS ορίζει ένα ψηφιακό νόμισμα μιας κεντρικής τράπεζας «ως μια ηλεκτρονική μορφή χρήματος μιας κεντρικής τράπεζας το οποίο μπορεί να ανταλλαχθεί με αποκεντροποιημένο τρόπο, γνωστό ως peer-to-peer, κάτι που σημαίνει ότι οι συναλλαγές μπορούν να γίνουν ανάμεσα σε αυτόν που πληρώνει και αυτόν που πληρώνεται χωρίς την ανάγκη ενός κεντρικού διαμεσολαβητή»

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video