Morgan Stanley: Υποβαθμίζει τη Ρωσία σε EW

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν τον αμερικανικό οίκο σε υποβάθμισης της Ρωσίας στην στάθμιση στις αναδυόμενες αγορές. Πώς μοιράζει το «ποσοστό». Σε ποια θέση τοποθετεί την Ελλάδα.

Morgan Stanley: Υποβαθμίζει τη Ρωσία σε EW

Σε υποβάθμιση της στάθμισης της Ρωσίας (κατά 100μ.β.) στις αναδυόμενες αγορές σε Equalweight (EW) από Overweight (OW), προχωρά η Morgan Stanley στη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Ετσι, ο αμερικανικός οίκος μοιράζει το «περίσσευμα» της νέας κατανομής σε: Κίνα (40 μ.β.), Ταϊβάν (30 μ.β.) Τσεχία (10 μ.β.), Πολωνία (10 μ.β.) και Περού (10 μ.β.).

Η Ελλάδα διατηρείται στην 16η θέση της λίστας, χωρίς να υπάρξουν μεταβολές στην στάθμιση.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η κίνηση αυτή αντανακλά τα ρίσκα που αντιμετωπίζει πλέον η ρωσική αγορά υπό το πρίσμα και των αυξημένων κυρώσεων της Δύσης. Όπως υποστηρίζει αυτά μπορούν να επηρεάσουν σε ποσοστό έως και 50% τη δυνατότητα παραγωγής εσόδων και κερδών των επιχειρήσεων του δείκτη MSCI Ρωσίας, ανάλογα με την περίπτωση.

Αναγνωρίζει ότι οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές (forward p/e 0,39 φορές) αλλά υπάρχει υψηλή πιθανότητα αυτές να εξακολουθήσουν να υποχωρούν.

Όπως σημειώνει ο οίκος αν οι γεωπολιτικές εντάσεις αμβλυνθούν και σταθεροποιηθούν τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ρωσικής Οικονομίας θα εξεταστεί η επιστροφή της στην κατηγορία OW.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video