Στασιμότητα προβλέπει η Citi στην Ελλάδα

Η χώρα θα πάρει έγκαιρα την επόμενη δόση αλλά η έξοδος στις αγορές πριν τη λήξη του προγράμματος δείχνει όλο και πιο δύσκολη. «Αρκούδα» ο οίκος για την πορεία της οικονομίας φέτος και το 2018.

Στασιμότητα προβλέπει η Citi στην Ελλάδα

Επί τα χείρω αναθεωρεί την πρόβλεψή της για την ελληνική ανάπτυξη η Citi. Σε ανάλυσή της, εκτιμά ότι το 2017 η αύξηση του ΑΕΠ θα περιοριστεί στο 0,1%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,5% (για το 2018 βλέπει ανάπτυξη μόλις 1,3%).

Όπως επισημαίνει, εξακολουθεί να επιμένει ότι θα υπάρξει κάποια επιτάχυνση το δεύτερο εξάμηνο, μετά την πιθανή συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, τα capital controls που εξακολουθούν να ισχύουν και τα νέα μέτρα λιτότητας θα συνεχίσουν να φρενάρουν την ανάκαμψη και είναι πιθανό να μην πιαστούν οι στόχοι του προγράμματος σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη.

Πιστεύουμε ότι η χώρα θα πάρει τη δόση για να καλύψει τις ανάγκες που απορρέουν από τη λήξη ομολόγων τον Ιούνιο, σημειώνει η Citi, αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα είναι το τελευταίο επεισόδιο στην ελληνική υπόθεση, καθώς η επιστροφή της χώρας στις αγορές πριν από τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος δείχνει όλο και πιο δύσκολη.


 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video