UBS: Top pick η Motor Oil στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια

Στα 6,25 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή των ΕΛΠΕ η UBS με σύσταση neutral. Κορυφαία επιλογή στα ευρωπαικά refineries η Motor Oil με τιμή- στόχο στα 9 ευρώ. Επιφυλακτικός για τα περιθώρια διύλισης ο διεθνής οίκος.

UBS: Top pick η Motor Oil στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια
Τα ευρωπαικά (μέσα) περιθώρια διύλισης βελτιώθηκαν το α΄ τρίμηνο του 2014 και διαμορφώθηκαν στα 0,52 δολάρια ανά βαρέλι, ωστόσο κινήθηκαν αρκετά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των 2,23 δολ. αναφέρει η UBS σε ανάλυση για τον κλάδο των διυλιστηρίων.

Τα περιθώρια κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων λόγω της χαμηλ΄ς ζήτησης αλλά και του μεγέθους των εισαγωγών από ΗΠΑ, Ρωσία, Μέση Ανατολή.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί τις τιμές-στόχους για τις μετοχές των ΕΛΠΕ και Motor Oil, αναφέρει ωστόσο πως παραμένει αρνητική για τον κλάδο (συνολικά στην Ευρώπη).

Για τα ΕΛΠΕ θέτει τιμή-στόχο τα 6,25 ευρώ και σύσταση neutral.

Προβλέπει πως το α΄ τρίμηνο τα EBITDA των ΕΛΠΕ θα κινηθούν στα 57 εκατ. ευρώ και τα κέρδη ανά μετοχή στα -0,04 ευρώ (ζημιές 13 εκατ.)

Η UBS αναφέρει πως η εταιρία εξετάζει την πιθανότητα έκδοσης ενός νέου ομολόγου ώστε να περιορίσει τα κόστη

Σε ό,τι αφορά τη Motor Oil διατηρεί την τιμή-στόχο των 9 ευρώ και τη σύσταση neutral. Προβλέπει ότι τα EBITDA της εταιρίας θα ανέλθουν στα 49 εκατ. και τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,06 ευρώ (καθαρή κερδοφορία 7 εκατ.)

Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι η εταιρία κερδίζει μερίδιο αγοράς στα μεταφορικά καύσιμα, ενώ δεν αποκλείει την διανομή ενδιάμεσου μερίσματος.

Τονίζει παράλληλα η Motor Oil αποτελεί την κορυφαία επιλογή της στον κλάδο.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video