ΟΠΑΠ: Ανεβάζει το στόχο στα 13,3 ευρώ η Eurobank

Iσχυρές οι προοπτικές του οργανισμού, τονίζει η Eurobank και τον διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές, ενώ ανεβάζει τον πήχη στα 13,3 ευρώ. Οι τέσσερις λόγοι που δικαιολογούν τη σύσταση buy.

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει το στόχο στα 13,3 ευρώ η Eurobank
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 13,3 από 10,9 ευρώ δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy για τον τίτλο, ενώ τον διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές.

Η χρηματιστηριακή δίνει τέσσερις λόγους που δικαιολογούν και τη σύσταση "αγοράς" για τη μετοχή του οργανισμού:

- Για την αύξηση τζίρου στο Στοίχημα: Εδώ και καιρό η χρηματιστηριακή είχε προειδοποιήσει ότι τα χαμηλά ποσοστά αποπληρωμής των παικτών στο Στοίχημα επηρέαζε αρνητικά την ανακύκλωση των κερδισμένων από τους παίκτες. Καθώς τα ποσοστά αποπληρωμής βελτιώνονται, ανακάμπτει και ο τζίρος, όπως φαίνεται στο Q3 και στο Q4. Η χρηματιστηριακή προχώρησε σε βελτίωση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη από το Πάμε Στοίχημα κατά 15%.

- Για την αναδιάρθρωση του οργανισμού: Υπάρχει μεγάλο περιθώριο για ορθολογικοποίηση του κόστους μετά την ιδιωτικοποίηση. Οι δαπάνες διανομής υποχώρησαν 33% στο Q4. Οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για σωρευτική εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών κατά 70 εκατ. το 2014-15, αποταμίευση 30 εκατ. από outsourcing το 2015, και 30 εκατ. απο την αναδιάρθρωση των προμηθειών των πρακτόρων.

- Για τις προοπτικές των VLTs: Τα VLTs αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2014. με βάση τις εκτιμήσεις της Eurobank, τα ακαθάριστα έσοδα ανά τερματικό την ημέρα θα κυμαίνονται μεταξύ 80-105 ευρώ την περίοδο 2014-17. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, τα VLTs θα συμβάλλουν το 40% των EBITDA του ΟΠΑΠ έως το 2016.

- Για τις αποδόσεις στους μετόχους: Με ελεύθερες ταμειακές ροές που υπερβαίνουν τα 400 εκατ. ευρώ ετησίως, θετική καθαρή θέση και χωρίς σημαντικές απαιτήσεις λειτουργικών δαπανών, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να επιστρέψει στην πολιτική διανομής υψηλών μερισμάτων, κάτι που εξυπηρετεί και την Emma Delta καθώς μειώνει το χρόνο της απόσβεσης της επένδυσης.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video