«Ταύρος» η Morgan Stanley για τις αγορές

Αισιόδοξοι οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου καθώς θεωρούν ότι δεν υπάρχουν λόγοι πτωτικής πορείας. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία του S&P. Tι αναφέρει για το αμερικανικό χρέος και τα επιτόκια.

«Ταύρος» η Morgan Stanley για τις αγορές
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αγορές θα πέσουν, υποστηρίζει η Morgan Stanley σε ανάλυσή της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα. Έχοντας τίτλο «The lack of a credible bear case», η έκθεση υποστηρίζει ότι η κορυφή της αγοράς καθορίζεται από την... ύβρη και το χρέος, και σημειώνει ότι τίποτα από τα δύο δεν υφίσταται αυτήν τη στιγμή. Αντίθετα, είναι δύσκολο να θεωρήσει κανείς ότι το κόστος (κεφαλαιακές δαπάνες, αποθέματα ή πρόσληψης) έχει αυξηθεί τόσο ώστε να αποτελεί απειλή για τα επίπεδα κερδοφορίας.

Σύμφωνα με τον Adam Parker, «θα περιμέναμε σημάδια ότι τα ανεκτέλεστα ωριμάζουν και αυξάνουν ή ότι οι δείκτες book to bill (παραγγελίες προς αποστολές) υπερβαίνουν το 1 σε κλάδους της τεχνολογίας και της βιομηχανίας πριν θεωρήσουμε ότι επέρχεται αύξηση στις κεφαλαιακές δαπάνες. Όσον αφορά τα αποθέματα, μεγαλύτερη αύξηση στον επόμενο γύρο τριμηνιαίων αποτελεσμάτων θα ήταν εστία ανησυχίας».

Εν τέλει «οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες έχουν διατηρήσει 'πειθαρχία' στον τομέα των προσλήψεων με πολύ μικρότερο ρυθμό αύξησης αν συγκριθεί με τον αντίστοιχο των εσόδων σε ετήσια βάση».

Αναφορικά με το θέμα του χρέους, τα χαμηλά επιτόκια και η βελτιωμένη δυνατότητα των επιχειρήσεων να τηρήσουν τις πληρωμές που έχουν αναλάβει σημαίνουν ότι οι πιθανότητες για προβλήματα είναι σημαντικά χαμηλότερες απ’ ό,τι πριν από λίγο καιρό.

Αντίθετα, η Morgan Stanley βλέπει επιστροφή των "ταύρων" μετά και την πρόσφατη διόρθωση της αγοράς. Το βασικό σενάριο, στο οποίο δίνει 60% πιθανότητα επιβεβαίωσης, προβλέπει άνοδο του S&P στις 2.050 μονάδες ως τα μέσα του 2015. Το «κακό», στο οποίο η πιθανότητα είναι 20%, δεν προβλέπει αύξηση κερδών για το 2015.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video