Παραμένει σε πτωτικό κανάλι ο χρυσός

Δεν αποκλείεται μια διάσπαση των 1050 δολαρίων για την τιμή του χρυσού. Σε αντίθετη περίπτωση ο ανοδικός στόχος είναι στα 1140 δολάρια.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στο τρέχον έτος μια ανάλυση για τον Χρυσό. Σε προηγούμενη ανάλυση είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να περιμένουμε μια διάσπαση των 1090$ ή προς τα κάτω των 1050$. Ο ανοδικός στόχος ήταν στα 1140$.

 

Ο Χρυσός προτίμησε, όπως φαίνεται στο πρώτο διάγραμμα, την ανοδική διάσπαση των 1090$ και έφτασε έως τα 1115$, προτού ξεκινήσουν οι ρευστοποιήσεις. Από το τότε επέστρεψε προς την καινούργια πράσινη ανοδική γραμμή. Τα 1095$ χρησιμεύουν πλέον ως αντίσταση, διάσπαση της οποίας θα μπορούσε να προκαλέσει ανοδική κατεύθυνση. Ταιριάζει με την εποχιακή κυκλικότητα. Οι Trademiner σύστησαν στις 4 Ιανουαρίου θέση Long με περίοδο διακράτησης έως τις 22 Μαρτίου.

Στην μικρότερη εικόνα κάτω αριστερά βλέπετε το σημείο εισόδου στα 1065$. Το σημείο είναι στην πράσινη περιοχή, το οποίο δείχνει για άλλη μια φορά ότι η εποχιακή κυκλικότητα είναι ένας καλός σύμβουλος.Εάν παρατηρήσουμε τo μεγάλο διάγραμμα, θα έπρεπε πάνω από τα 1095$ να οδηγήσει σε περαιτέρω κέρδη έως τα 1200$, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται εδώ η μακροπρόθεσμη καθοδική γραμμή. Αυτή φαίνεται στο επόμενο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Η τάση παραμένει ανέπαφη. Στα 1132$ βρίσκεται και ο ΚΜΟ 200 ημερών, ο οποίος είναι λίγο κάτω από την καφέ πτωτική γραμμή. Ο δείκτης Supertrend είναι ακόμα σε πώληση και μόνο μια άνοδος πάνω από τα 1163$ σε εβδομαδιαίο κλείσιμο μπορεί να αλλάξει την τάση. Ο χρυσός παφλάζει με μικρές κινήσεις προς την κατεύθυνση των 1000$ και φαίνεται ότι τα μεταλλεία έχουν πάρει ξανά την θέση των πωλητών, όπως μπορεί να εκτιμηθεί από τα δεδομένα Commitment of Traders (CoT) στο τρίτο διάγραμμα.

Κατά την διάρκεια των ετών, οι εμπορικοί φορείς τους οποίους βλέπετε ως κόκκινες μπάρες στο κάτω μέρος του διαγράμματος, δεν είχαν πάρει θέσεις short. Δεν χρειαζόταν και πολύ για να πάρουν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια μια καθαρή θέση Long. Τότε θα βλέπαμε τις κόκκινες μπάρες πάνω από την γραμμή 0. Στο διάγραμμα είναι 4 ζώνες μαρκαρισμένες, οι οποίες δείχνουν παρόμοιες συνθήκες από το 2013. Κάθε φορά ανέβαινε κατά μέσο όρο 150-200 δολάρια. Ο χρυσός βρίσκεται επί του παρόντος πάνω από τον ΚΜΟ 52 εβδομάδων, αλλά λείπει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Παρά την πτώση των τιμών των μετοχών, η ανοδική κίνηση του χρυσού εξακολουθεί να γίνεται με δυσκολία. Είναι τα μεταλλεία, τα οποία προσπαθούν απεγνωσμένα να αυξήσουν τα έσοδα για το προϊόν τους στην αγορά? Έτσι φαίνεται. Αυτό πιέζει τις τιμές.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί: Η σημερινή πτώση, είναι μια δεύτερη ευκαιρία για είσοδο στον πυθμένα? Για αυτό θα στραφούμε σε ένα καινούργιο σύστημα trading.

Αυτό έδωσε σχεδόν τρεις μέρες μετά την διάσπαση των 1090$ ένα καινούργιο ανοδικό βέλος όπως φαίνεται στο επόμενο διάγραμμα. Δυστυχώς δεν προκύπτει πάντα αγοραστικό σήμα, και δυστυχώς έτσι είναι και τώρα – πηγαίνει κατευθείαν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Συνεπώς, ο χρυσός θα είναι υποψήφιος για αγορά μόνο εάν παρέλθει η αντίσταση στα 1114$ ανά ουγκιά. Παρεμπιπτόντως, εκεί βρίσκεται η γραμμή σήματος του δείκτη Parabolic SAR. 

Οι τεχνικοί αναλυτές παρατηρούν την πλήρη εικόνα της τάσης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την ίδια συμπεριφορά από τον Αύγουστο. Στο υψηλό είχαμε αγοραστικό σήμα και στο χαμηλό σήμα πώλησης. Αυτή την στιγμή θα μπορούσα να φανταστώ, ότι επίκειται σύντομα ένα νέο αντίθετο σήμα προς τα κάτω. Ωστόσο, οι αγορές μετοχών μπορεί να μας χαλάσουν τα σχέδια. Ο βασιλιάς των μετάλλων βρίσκεται μεταξύ σημαντικών ζωνών όσον αφορά στα δικαιώματα προαίρεσης, τα οποία βλέπετε στο επόμενο διάγραμμα.

Στα 1080$ υπάρχουν μεγάλοι όγκοι στα Put, ενώ από τα 1100$ δημιουργείται μια ισχυρή ζώνη αντίστασης. Στις 26 Ιανουαρίου έχουμε την ημερομηνία λήξης τους. Μια διάσπαση 3-4 μέρες πριν από αυτή την ημερομηνία θα ήταν ένα σημαντικό σήμα. Όπως επισημάναμε στην πρώτη πρόβλεψη ή ανάλυση, το κίτρινο μέταλλο βρίσκεται για δεύτερη φορά σε πλάγια φάση. Μόνο μια διάσπαση των 1114$ θα δώσει μια ευκαιρία για ανοδική κατεύθυνση. Προς τα κάτω υπάρχει ισχυρή στήριξη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δεδομένα από τα δικαιώματα προαίρεσης πρέπει να δώσουμε προσοχή στα 1077$. Εάν παραβιαστεί αυτό το σημείο, τότε γρήγορα θα κινηθεί προς τα 1030$. 

Τέλος, να δείξουμε τον δείκτη ARCA Goldbugs, ο οποίος δίνει τροφή για σκέψη.

Εδώ δημιούργησε πρόσφατα μια νέα τάση προς τα κάτω. Οι επαγγελματίες τεχνικοί αναλυτές θα δουν εδώ ένα σχηματισμό Κεφάλι-Ώμοι, όπου παραβιάστηκε προς τα κάτω η γραμμή λαιμού ή αλλιώς γραμμή επιβεβαίωσης.Το διάγραμμα δείχνει τον πριν από λίγο καιρό εκτιμώμενο στόχο, ο οποίος βρίσκεται στις 82 μονάδες για αυτόν τον δείκτη. Λαμβάνοντας υπόψη τον σχηματισμό Κεφάλι-Ώμοι προκύπτει ως ελάχιστος στόχος οι 80 μονάδες.

Λόγω των ισχυρών απωλειών στις μετοχές, το μελλοντικό συμβόλαιο εκπλήρωσης του Απριλίου έφθασε τα 1094$. Εάν όμως υπάρξει ανοδική διάσπαση, θα ήταν σε λάθος κατεύθυνση, διότι ο Χρυσός ακολουθεί σχεδόν πάντα τον δείκτη των μεταλλείων. Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθεί το όλο θέμα.

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video