Tι αποκαλύπτει η τεχνική ανάλυση για το ΧΑ

Κρίσιμη η ζώνη των 563 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη. Οι αντιστάσεις και οι στηρίξεις.

Είναι η πρώτη ανάλυση για τον δείκτη ATHEX. Θα ρίξουμε πρώτα μια ματιά στην μεγάλη εικόνα και θα προσπαθήσουμε να καθορίσουμε στόχους, οι οποίοι θα έχουν ισχύ για τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες.

Το πρώτο διάγραμμα δείχνει την εποχιακή κυκλικότητα.



Στις 16 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους εμφανίζεται ένα χαμηλό σημείο. Το επόμενο υψηλό είναι να έρθει στις 15 Φεβρουαρίου. Δυστυχώς πριν περάσει πάνω από την πτωτική γραμμή γύρισε πάλι προς τα κάτω. Εάν προσεγγίσει ξανά κατά την διάρκεια της εβδομάδας την κόκκινη γραμμή στήριξης, τότε η εποχιακή κυκλικότητα είναι λάθος.


Ας ρίξουμε και μια ματιά στον δείκτη Envelope, στο δεύτερο διάγραμμα. Η σημαντική στήριξη από το έτος 2012 στις 619 μονάδες, παραβιάστηκε εκ νέου την τελευταία εβδομάδα. Ο ελληνικός δείκτης κρέμεται κοντά στο κάτω μέρος της ζώνης των 200 ημερών, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένας στόχος, αλλά όπως μπορείτε να δείτε στα αριστερά του διαγράμματος το 2012 και το 2011, θα μπορούσε να πάει προς τα κάτω εάν προκύψει μια ισχυρή κίνηση. Στο ημερήσιο διάγραμμα έχουμε στόχο το πρόσφατο χαμηλό στις 563 μονάδες.

Εάν παραβιαστεί, τότε ο επόμενος στόχος είναι η περιοχή κοντά στο χαμηλό του 2012 στις 473 μονάδες. Μόνο μια γρήγορη άνοδος πάνω από τις 619 μονάδες, θα μπορούσε να δώσει σήμα για την ακύρωση αυτού του σεναρίου.

Παράμετροι για τον ATHEX Index
Τρέχουσες αντιστάσεις: 613
Τρέχουσες στηρίξεις: 473; 563

 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video