DAX: Κοιτώντας τις βιτρίνες! (ημερήσιο διάγραμμα)

Συνέχεια της καθοδικής κίνησης με αυξημένη την μεταβλητότητα, αλλά το κλίμα δεν θα πρέπει να μας παρασύρει.

DAX: Κοιτώντας τις βιτρίνες! (ημερήσιο διάγραμμα)

Το περιβάλλον ευνοεί την αναζήτηση αγοραστικών τοποθετήσεων με το στήσιμο (set up) να παραμένει όπως το περιγράψαμε στο χθεσινό μας σχόλιο. Ο γερμανικός δείκτης δοκιμάζει για τα καλά τη στήριξη των 9000 μονάδων, Sd2, ενώ κάλυψη του χάσματος τιμής ανοίγματος και δη των 9025.82 μονάδων θα επιβεβαιώσει την παρουσία των αγοραστών. Τιμή στόχος στην περίπτωση αυτή είναι οι 9400 μονάδες, Rd3 και τα επίπεδα τιμής της καθοδικής γραμμής τάσης FTd1.

Η μεσοπρόθεσμη τάση όμως είναι καθοδική. Συνεπώς σε περίπτωση συνέχισης των πωλητικών πιέσεων, η έγκυρη διάσπαση της στήριξης Sd2 και η διατήρηση κάτω από τις 9000 μονάδες, θα ανοίξει το δρόμο για τις 8500 μονάδες, SZd1.

Τα συγκεκριμένα επίπεδα τιμής δεν ευνοούν νέες πωλητικές θέσεις. Η ισχυρή στήριξη Sd2 περιορίζει τον λόγο απόδοση/ρίσκο. Θα πρέπει να περιμένουμε την διάσπαση της τελευταίας πριν εξετάσουμε εκ νέου short θέσεις. Στον αντίποδα, αγοραστικές τοποθετήσεις μπορεί να έχουν υψηλό λόγο απόδοση/ρίσκο, θα πρέπει να έχουμε υπόψιν όμως ότι είναι κόντρα στην επικρατούσα τάση. Προσοχή στο stop loss και στην στρατηγική εξόδου μας.

 

* Η στήλη θα επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς από την 18/8. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους σας με υγεία. 

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video