S&P 500: Κλείστε τα αυτιά σας στο θόρυβο! (ωριαίο διάγραμμα)

Η διατήρηση ή μη του S&P 500 πάνω από κρίσιμα σημεία καμπής είναι αυτό που θα καθορίσει την επενδυτική μας στρατηγική και όχι οι φήμες ή οι εικασίες.

S&P 500: Κλείστε τα αυτιά σας στο θόρυβο! (ωριαίο διάγραμμα)
Η ξαφνική μεγάλη πτώση του S&P 500 μεταξύ 20:00 και 21:00 αποδίδεται από κάποιους αναλυτές στα δημοσιεύματα περί συγκέντρωσης επιπλέον ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία. Επειδή για κάθε πτώση ή άνοδο επιδιώκεται από τους σχολιαστές να αντιστοιχήσουν την ή τις αιτίες (συνήθως χωρίς περαιτέρω έρευνα), ας αγνοήσουμε το ¨γιατί το κάνει¨ και ας επικεντρωθούμε στο ¨τι κάνει¨.

Συνεπώς, αν και η βραχυπρόθεσμη τάση είναι καθοδική και η μεταβλητότητα έχει αρχίσει να αυξάνει, δεν προσπαθούμε να βρούμε τον πάτο (catching a falling knife) ούτε και ρευστοποιούμε ή ανοίγουμε θέσεις short αν δεν κρατήσουν ή διασπαστούν αντίστοιχα, κρίσιμα σημεία καμπής.

Με τον Stochastic Slow (8,3,3) σε υπερπουλημένη περιοχή η χάραξη της τρίτης και πιο απότομης γραμμής τάσης προειδοποιεί ότι μια ανοδική αντίδραση του S&P 500 είναι αρκετά πιθανή αρκεί να κρατήσει η στήριξη των 1916.37 μονάδων, Si3 και να εμφανισθούν λευκά κεριά. Σε αυτή την περίπτωση τιμή στόχο αποτελούν οι 1944.02 μονάδες, Ri6.

Στον αντίποδα, κατοχύρωση της καθοδικής διάσπασης της παραπάνω στήριξης, θα ανοίξει το δρόμο για το ψυχολογικό όριο των 1900 μονάδων, όπου αγοραστές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video