EURO STOXX 50: Η ζημιά έγινε! (ημερήσιο διάγραμμα)

Η κίνηση κάτω από κρίσιμα σημεία καμπής επιβεβαιώνει την μεσοπρόθεσμα καθοδική τάση του EURO STOXX 50, ενώ και η μεταβλητότητα είναι αυξημένη.

EURO STOXX 50: Η ζημιά έγινε! (ημερήσιο διάγραμμα)
Η διάσπαση των 3130.84 μονάδων ολοκλήρωσε ένα στήσιμο της συναλλαγής σύμφωνα με το οποίο, ο δείκτης κινήθηκε μεσοπρόθεσμα πτωτικά --> συσσώρευσε επί 10ημέρου σε ένα οριζόντιο κανάλι --> διέσπασε ανοδικά το παραπάνω με ένα λευκό κερί μεγάλου εύρους --> αδυναμία ανοδικής αντίδρασης και είσοδος εκ νέου στο κανάλι --> κίνηση προς την αντίθετη κατεύθυνση με ιδιαίτερη δυναμική. Όπως γνωρίζουμε οι πιθανή κερδοφορία των αποτυχημένων σχηματισμών είναι μεγαλύτερη απ ότι των επιτυχημένων, ενώ η παραπάνω εξέλιξη μαρτυρά το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, δεδομένου ότι και ο ΕΜΑ 22 περιόδων κινείται κάτω από τον ΕΜΑ 52 περιόδων. Στηρίξεις εντοπίζουμε αρχικά στην ανοδική γραμμή τάσης RTd1, διάσπαση της οποίας θα οδηγήσει τον δείκτη στο ψυχολογικό όριο των 3000 μονάδων.

Αν και η τάση μεσοπρόθεσμα είναι καθοδική, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση. Η εμφάνιση (μέχρις στιγμής) θετικής απόκλισης μεταξύ Stochastic Slow (10,5,5,) και EURO STOXX 50 και η απομάκρυνση του τελευταίου από τον ΕΜΑ 22 περιόδων σε σχετικά ιστορικά υψηλά επίπεδα (βλέπε Disparity Index), προϊδεάζουν ότι με την εμφάνιση λευκών κεριών ο δείκτης θα δοκιμάσει με μια κίνηση επιστροφής (pullback) το κάτω όριο της συσσώρευσης και δη τις 3130 μονάδες. Επιπλέον αντιστάσεις εντοπίζουμε τόσο στα επίπεδα της έγκυρης καθοδικής γραμμής τάσης FTd1, όσο και στις 3178.76 μονάδες, Rd2.

Τονίζουμε ότι η μεταβλητότητα είναι σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, γεγονός που μαρτυρά την αβεβαιότητα των επενδυτών. Αναμένουμε λοιπόν απότομες κινήσεις και ¨βαθιές¨ διορθώσεις μέχρι να βρεθούν τα νέα σημεία ισορροπίας.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video