DAX: Σκούρα τα πράγματα! (ημερήσιο διάγραμμα)

Η ανοδική αντίδραση λόγω της ισχυρής στήριξης δεν ήρθε με τους πωλητές να συνεχίζουν να έχουν το πάνω χέρι.

DAX: Σκούρα τα πράγματα! (ημερήσιο διάγραμμα)
Τελικά ο σχηματισμός κεριών ανοδικής αντιστροφής Bullish Harami (κατακόρυφη έλλειψη) δεν επιβεβαιώθηκε με κλείσιμο πάνω από τις 9653.63 μονάδες και ο γερμανικός δείκτης συνεχίζει καθοδικά προς την στήριξη της ανοδικής γραμμής τάσης RTd2, πέριξ των 9500 μονάδων. Η μεταβλητότητα είναι αυξημένη, συνεπώς οι κινήσεις προς τα σημεία ισορροπίας θα είναι απότομες και οι διορθώσεις θα έχουν βάθος. Αδυναμία της παραπάνω γραμμής τάσης να ¨κρατήσει¨ , θα ανοίξει το δρόμο για τις 9350 μονάδες, Sd4, όπου εκτός από τα τοπικά χαμηλά του 4/2014 και 5/2014, συγκλίνει το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 61.8% της κίνησης από τα χαμηλά του 03/2014 έως τα υψηλά του 06/2014.

Ανοδική αντίδραση του DAX θα βρει αντίσταση αρχικά στην έγκυρη καθοδική γραμμή τάσης FTd1, πέριξ των 9700 μονάδων, στην οποία συγκλίνουν οι ΕΜΑ 22 και 52 περιόδων. Διάσπασή της θα οδηγήσει τον δείκτη στο επόμενο σημείο καμπής και δη τις 9871.58 μονάδες, Rd3.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι αγοραστικές τοποθετήσεις καλό είναι να αποφευχθούν μιας και το bottom fishing γενικά κάνει κακό στο πορτοφόλι μας. Αν παρόλα αυτά η στρατηγική μας περιλαμβάνει την είσοδο κόντρα στην τάση καλό θα είναι να υιοθετήσουμε στρατηγικές εξόδου είτε με βάση τον χρόνο ή με βάση συγκεκριμένες τιμές στόχους.

Αναλυτικό άρθρο για τις στρατηγικές εξόδου θα βρείτε στο τεύχος 7/8 2014 του περιοδικού TRADERS’. Εναλλακτικά επιλέξτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.stocklearning.gr/traders/article/940/imerologia…kerdoskopoy.html

Περισσότερες πληροφορίες για τον σχηματισμό Bullish Harami θα βρείτε στις δωρεάν παρουσιάσεις του stocklearning.gr επιλέγοντας, Μαθήματα --> Τεχνική Ανάλυση

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video