DAX: Με νύχια και με δόντια. (ημερήσιο διάγραμμα)

Συνεχίζονται οι πιέσεις για τον γερμανικό δείκτη, ενώ η μεταβλητότητα παραμένει αυξημένη. Αν και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανοδική αντίδραση, δεν θα προεξοφλήσουμε καμιά εξέλιξη πριν δοθεί το κατάλληλο σήμα.

DAX: Με νύχια και με δόντια. (ημερήσιο διάγραμμα)
Ο γερμανικός δείκτης βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής δοκιμάζοντας την στήριξη των 9600 μονάδων, Sd3. Αν και ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει χαμηλότερες τιμές, ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κατοχυρωμένη διάσπαση, πριν την ικανοποίηση ενός φίλτρου χρόνου ή δυναμικής.

Σύντομα όμως οι επενδυτές θα πρέπει να κάνουν την εμφάνισή τους ειδάλλως το καθοδικό σενάριο θα παραμείνει σε ισχύ, στέλνοντας τον DAX στην μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης των 9350-9300 μονάδων, Sd4. Πριν απ αυτό όμως η ανοδική γραμμή τάσης RTd2 αναμένουμε να προσελκύσει αγοραστές.

Λόγω της κίνησης σε υπερπουλημένα επίπεδα τιμής (βλέπε δείκτη Stochastic Slow(10,3,3) πέριξ του 20), των 2 τοπικών χαμηλών και του επιπέδου διόρθωσης Fibonacci κατά 38.2% της κίνησης από τα χαμηλά της 14/3 έως τα υψηλά της 20/6, υπάρχουν οι συνθήκες για ανοδική αντίδραση υπό την προϋπόθεση εμφάνισης λευκών κεριών. Σε αυτήν την περίπτωση ο DAX θα ξαναδοκιμάσει την αντίσταση των 9871.58 μονάδων, Rd3.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video