HYG: Προειδοποιώντας μας πριν τα πρωτοσέλιδα

Συγκεκριμένη διαγραμματική συμπεριφορά μας προειδοποιεί ότι κάποιοι επενδυτές έχουν ήδη αναζητήσει την έξοδο στα ομόλογα υψηλών αποδόσεων. Αν θα ακολουθήσουν μαζικά και οι υπόλοιποι μένει να φανεί...

HYG: Προειδοποιώντας μας πριν τα πρωτοσέλιδα
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί φυγής των επενδυτών από τα ομόλογα υψηλών αποδόσεων γνωστά και ως High Yield. Σε αυτό το περιβάλλον ιστορικά χαμηλών επιτοκίων και για παρατεταμένη διάρκεια, το παραπάνω στοιχείο ενεργητικού είναι από τα πλέον ωφελημένα.

Το iShares iBoxx $ High Yield Corporate Bond ETF (HYG) ακολουθεί την πορεία ενός δείκτη που αποτελείται από εταιρικά ομόλογα υψηλής απόδοσης, εκφρασμένα σε δολάρια. Πτώση του ETF σημαίνει αύξηση των επιτοκίων, ενώ άνοδος της τιμής του, μείωσή τους.

Η διαγραμματική ανάλυση του παραπάνω ETF μας έχει προειδοποιήσει από τις 9/7 όταν και διασπάστηκε η έγκυρη και ισχυρή ανοδική γραμμή τάσης RTd1, ότι το μεσοπρόθεσμα θετικό σενάριο έχει πάψει να ισχύει. Πλέον το HYG έχει εισέλθει σε μια φάση ατασική με αυξημένη μεταβλητότητα. Γενικότερα η διάσπαση μιας έγκυρης γραμμής τάσης δεν σημαίνει απαραίτητα την αντιστροφή της πρότερης τάσης, αλλά την είσοδο αρχικά σε μια φάση συσσώρευσης, μέχρι η αγορά να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι.

Έτσι εισάγοντας στο μίγμα των στρατηγικών μας και ταλαντωτές, στηρίξεις εντοπίζουμε στα $92.30, όπου εκτός από τα τοπικά χαμηλά συγκλίνει και το επίπεδο διόρθωσης Fibonacci κατά 38.2% της κίνησης από τα χαμηλά της 24/6/2013 έως τα υψηλά της 26/6/2014.

Αντιστάσεις αρχικά εντοπίζουμε στη ζώνη $94.14 - $94.29 όπου εκτός του ότι είναι μεσοπρόθεσμο σημείο καμπής, συγκλίνουν και οι ΕΜΑ 22 και 52 περιόδων. Σε περίπτωση συνέχισης της ανοδικής αντίδρασης, πωλητές αναμένουμε και στα επίπεδα της ανοδικής γραμμής τάσης RTd1, η οποία έχει μετατραπεί πλέον σε αντίσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το HYG επιλέξτε τον σύνδεσμο,
http://www.ishares.com/us/products/239565/ishares-iboxx-high-yield-corporate-bond-etf

Για αρθρογραφία και περισσότερες λεπτομέρειες για τα ομόλογα υψηλής απόδοσης επιλέξτε τους ακόλουθους συνδέσμους,

http://www.euro2day.gr/ftcom_en/article-ft-en/1239943/retail-investors-dump-high-yield-bond-funds.html

http://www.euro2day.gr/ftcom_en/article-ft-en/1239729/junk-bond-returns-head-for-worst-month-in-nearly-a.html

http://www.euro2day.gr/ftcom_en/article-ft-en/1239309/yield-spike-warning-for-junk-bond-market.html

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video