EURO STOXX 50: Θα το ξανασκεφτεί τελικά

Αβεβαιότητας συνέχεια για τον EURO STOXX 50, ο οποίος δεν κατάφερε τελικά να κινηθεί σε υψηλότερες τιμές παρά την διάσπαση της 24/7. Η αυξημένη μεταβλητότητά πάντως, μαρτυρά ότι το νέο σημείο ισορροπίας ακόμη δεν έχει βρεθεί.

EURO STOXX 50: Θα το ξανασκεφτεί τελικά
Η διάσπαση της ισχυρής αντίστασης των 3206.47 μονάδων αποδείχθηκε λάθος (false breakout), με τον δείκτη να εισέρχεται εκ νέου στο οριζόντιο κανάλι (σκιασμένο ορθογώνιο). Λόγω του παραπάνω η καθοδική γραμμή τάσης FTd1, γίνεται έγκυρη και μπορούμε να βασίσουμε υπό προϋποθέσεις, στρατηγικές εκτέλεσης συναλλαγών πάνω της. Η κίνηση του δείκτη κάτω από τον ΕΜΑ 22 περιόδων ο οποίος με την σειρά του είναι κάτω από τον ΕΜΑ 52 περιόδων, μαρτυρά το αρνητικό κλίμα της αγοράς, συνεπώς η έναρξη αγοραστικών θέσεων σε αυτά τα επίπεδα θα πρέπει να αποφευχθεί.

Λόγω της αυξημένης μεταβλητότητας οι διορθώσεις αναμένουμε να έχουν βάθος, ενώ στηρίξεις εντοπίζουμε στο κάτω όριο του καναλιού και δη στις 3132.87 μονάδες, διάσπαση της οποίας θα ανοίξει το δρόμο για το ψυχολογικό όριο των 3000 μονάδων.

Στον αντίποδα, συνέχιση της συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμής και κίνηση πέραν των 3200 μονάδων θα σηματοδοτήσει την αντιστροφή του κλίματος προς το θετικότερο, με μεσοπρόθεσμη τιμή στόχο το προηγούμενο υψηλό των 3325.50 μονάδων, Rd1.

Asset Μanagement

VIDEO Επιλεγμένο Video